Vérszagra gyűl E-KÖNYV

Oldal tartalma:

Urbánszki László - Vérszagra gyűl E-KÖNYV

Letöltés Vérszagra gyűl E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

Vérszagra gyűl E-KÖNYV.pdf
Vérszagra gyűl E-KÖNYV.epub
Vérszagra gyűl E-KÖNYV.mobi

  • Regény
  • 320 oldal
  • eISBN: 9789634262985
  • Cikkszám: 1038714
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Vérszagra gyűl E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF Vérszagra gyűl E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Vérszagra gyűl E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Vérszagra gyűl E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

Vérszagra gyűl E-KÖNYV leírása

A tatárjárás (1241–42) Magyarország történelmének egyik legnagyobb pusztítása nemzeti tragédiaként került be a történetírásba és a köztudatba. A legújabb kutatások ugyanakkor arra is engednek következtetni, hogy a tragédia nem volt olyan nagy mértékû, mint eddig hittük. A dúlás után hazatérõ IV. Béla bár megfogyatkozott, de semmiképpen sem megtört népet talált a Kárpát-medencében. Magyarország hadereje olyannyira erõs maradt, hogy a király a „második honalapítás” mellett agresszív, terjeszkedõ külpolitikát, többfrontos hadjáratokat folytatott. Országunk a tatárjárás iszonyata után is a térség meghatározó nagyhatalma maradt.

Urbánszki László IV. Béla uralkodásának ezt a második, tatárjárás utáni, küzdelmekkel teli korszakát örökíti meg regénysorozatában. Hõsei a kor híres vagy hírhedt alakjai mellett esendõ mindennapi emberek, akik erõvel és ravaszsággal szállnak szembe a rájuk törõ ellenséggel. A nádasok rejtekében veszett farkasként küzdõ parasztok, halászok, pásztorok tettei olykor a csataterek hõsi eseményeit is felülmúlják.

A Vérszagra gyûl címû regény a mongol betörés évében játszódik. A kedélyes nyugalomban élõ, mocsárszéli kis faluba (ma Ladánybene) izmaelita kereskedõknek álcázott mongol felderítõk, kémek érkeznek. Az idill rémálommá változik, amikor kiderül, hogy a csapat a közelgõ, népeket elsöprõ förgeteg elõhírnöke: kisebb, de ugyanolyan pusztító szélvihar. A falu népe a mocsár mélyére rejtõzik, és szembeszáll a förgeteggel. Halászok, parasztok, nõk és gyerekek küzdenek a hajdanvolt világ legjobb harcosai ellen a torokszorítóan izgalmas, életszerû hitelességgel megírt regényben.

Leave a Reply