Utazás Európa mélyére

Oldal tartalma:

Muszatics Péter - Utazás Európa mélyére

Letöltés Utazás Európa mélyére könyvet pdf, epub és mobi

Utazás Európa mélyére.pdf
Utazás Európa mélyére.epub
Utazás Európa mélyére.mobi

  • Osiris
  • Szépirodalom
  • 124 oldal
  • Kötés: puhatáblás
  • ISBN: 9789632762692
  • Cikkszám: 1046454
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Utazás Európa mélyére

Töltse le az ingyenes PDF Utazás Európa mélyére fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Utazás Európa mélyére PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Utazás Európa mélyére (pdf, epub és mobi)

Utazás Európa mélyére leírása

Muszatics Péter kötete különös mestermű. Mestermű irodalmi minősége miatt erre még visszatérek s különös tárgya miatt is.

Magyarország, a magyarok most Kelet-Európához tartoznak? Vannak, akik ezt mondják, sőt hirdetik. De Muszatics nem ilyen hajlamú magyar. Európai magyar, történelemmel átitatott. Európai, aki a mostani Közép- és Kelet-Európával, városaival, történelmével van átitatva, komolyan és mélyen, mint Márai vagy Szerb. Nagy írók, és Muszaticshoz valahogy hasonlíthatók. Mi történt és mi történik ott? Mi Közép-Európa és mi Kelet-Európa? Hol vannak a határok? Ez érdekli Muszatics Pétert, erről számol be saját magának és nekünk. Kelet-európai Tallinn és Vilnius, Lemberg és ŁódĽ, Szarajevó és Thesszaloniki de Pozsony és Temesvár is? Megkérdőjelezhetők Közép-Európa és Kelet-Európa közkeletű fogalmai az utóbbi hetven év fényében? Nehéz meghúzni a határokat. Itt nemcsak városokról van szó márpedig a város az emberiség legértékesebb és legtörékenyebb alkotása, ahogy Szerb Antal írja , hanem egy régió és Európa identitásáról. Identitásmeghatározási kísérletekről. John Lukacs

Leave a Reply