Totális foci – Önéletrajz

Oldal tartalma:

Johan Cruyff - Totális foci - Önéletrajz

Letöltés Totális foci – Önéletrajz könyvet pdf, epub és mobi

Totális foci – Önéletrajz.pdf
Totális foci – Önéletrajz.epub
Totális foci – Önéletrajz.mobi

  • Akadémiai Kiadó Zrt.
  • Életrajz
  • 285 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789634540922
  • Cikkszám: 1062719
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Totális foci – Önéletrajz

Töltse le az ingyenes PDF Totális foci – Önéletrajz fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Totális foci – Önéletrajz PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Totális foci – Önéletrajz (pdf, epub és mobi)

Totális foci – Önéletrajz leírása

Johan Cruyff senki máséhoz nem fogható, maradandó nyomot hagyott a mai futball arculatán, méghozzá sokszorosan. Ő volt az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején a világot ámulatba ejtő holland totális foci legfontosabb játékosa mind az Ajaxban, mind pedig a holland válogatottban, majd ő tette a Barçát azzá a Barçává, amilyennek ma ismerjük, 1973-tól játékosként, 1988 és 1996 között pedig edzőként. Neki köszönhetjük Guardiolát és azt a Barça-stílust, sőt egyenesen filozófiát, amely Messi, Iniesta és a többiek közreműködésével évek óta a világfoci egyik meghatározójává teszi a Barcelonát. Cruyff játékstílusa és játékfilozófiája óriási hatást gyakorolt a modern foci arculatára.

Az 1974-es holland-német vb-döntő Cruyff főszereplésével a modern focitörténet egyik csúcspontja, több generáció számára meghatározó élmény. Cruyff egyszerre hős, példakép, guru és tanítómester. Hívei és ellenfelei is megbűvölten hallgatták, amikor magához ragadta a szót, és a maga különleges amszterdami dialektusában és sodró stílusában beszélni kezdett.

Ez a nagyon személyes, közvetlenül tragikus halála előtt írt memoár az egyetlen igazi krónikája életének. Ezúttal is, mint korábban mindig, egyszerűen, könnyen érthetően, de egyúttal mélyenszántóan és elgondolkoztatóan fogalmaz. Nem csupán a focirajongók számára izgalmas olvasmány: amellett, hogy sok új és meglepő, eddig nem ismert dolgot tudunk meg a lehető legmagasabb szinten űzött foci legbelső berkeiből (Barça, Ajax, a holland válogatott), egy nagy tanítómester szavait halljuk az életről, sikerről, családról.

Kapcsolódó könyvek:

Bérczes Tibor: A holland foci,

Győri Szabó Róbert: FC Katalónia. A Barça és a katalán függetlenség

Leave a Reply