Torpedo Los!

Oldal tartalma:

Földi Pál - Torpedo Los!

Letöltés Torpedo Los! könyvet pdf, epub és mobi

Torpedo Los!.pdf
Torpedo Los!.epub
Torpedo Los!.mobi

  • Csengőkert Kft.
  • Történelmi
  • 176 oldal
  • Kötés:
  • ISBN: 9786155476884
  • Cikkszám: 1025589
  • Nyelv: Magyar
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Torpedo Los!

Töltse le az ingyenes PDF Torpedo Los! fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Torpedo Los! PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Torpedo Los! (pdf, epub és mobi)

Torpedo Los! leírása

"Kétségtelen, hogy a 2. Világháború legizgalmasabb és legkegyetlenebb küzdelmét a szabad világ hajói és a náci Németország tengeralattjárói, Dönitz „szürke farkasai” vívták. Ez a drámai párbaj az „Atlanti csata” néven vonult be a történelembe.
Azoknak a kereskedelmi gőzösöknek, amelyek a nélkülözhetetlen utánpótlást szállították Angliának és a Szovjetuniónak, nemcsak a viharos tengerrel kellett megküzdeniük, hanem egy másik, sokkal félelmetesebb el-lenséggel is. Nyomukban járt állandó kísérőjük, a halál, amely lopakodó tengeralattjárók (U-boot-ok) formájában leselkedett rájuk.
A torpedók által hullámsírba küldött és fáklyaként lángoló kereskedelmi és csatahajók fénye megvilágítja e 20. századi „viking kalózok”: Prien, Kretschmer, Schepke, Topp és a többiek kegyetlen, ám bátor elszántságot is sugárzó arcát, akik az összes fegyvernem közül a legközelebb álltak ahhoz, hogy megszerezzék Führerüknek a végső győzelmet.
Ezt a csatát hat éven át egyfolytában vívták egy elit fegyvernem rendkívül jól képzett kiválóságai, és a legtöbb esetben ócska, védtelen teherszállító gőzösökön szolgáló tartalékos vagy éppen csak kényszerből toborzott „tengerészek”. Hogy ezt a sorsdöntő csatát mégis az utóbbiak nyerték meg, csoda volt egy olyan időben, amikor már rég nem hittek a csodákban.
E küzdelem helyszíne a tenger volt, amelyet sokan ezért kegyetlennek neveztek.
Pedig a tenger nem kegyetlen.
Az emberek tették vagy teszik azzá."

Leave a Reply