Toinette E-KÖNYV

Oldal tartalma:

Toinette E-KÖNYV

Letöltés Toinette E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

Toinette E-KÖNYV.pdf
Toinette E-KÖNYV.epub
Toinette E-KÖNYV.mobi

  • 0 oldal
  • eISBN: 9789633445068
  • Cikkszám: 1049268
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Toinette E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF Toinette E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Toinette E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Toinette E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

Toinette E-KÖNYV leírása

„– A gróf úr jelenlétében, akinek sietve és töredelmesen már mindent elmondtam, még egyszer alázattal bocsánatot kérek a kisasszonytól. A vétség, amelyet elkövettem, majdnem megbocsáthatatlan. Elõször, mert a kisasszony a gróf úr vendége volt. Másodszor, mert semmi okot sem adott nekem arra a feltevésre, hogy mást lát bennem, mint alázatos szolgáját, aki a gróf úr parancsait végrehajtja.
A gróf felé fordult:
– Legyen szabad még hozzáfûznöm, hogy megbocsáthatatlan a vétségem azért, mert azt mutatja, hogy méltatlan voltam a gróf úr bizalmára, ha húsz év alatt nem tudtam megtanulni, hogy ostobaság és gazság, ha az ember erõszakkal akar olyasmit megszerezni, amit jó szívvel nem adnak neki.
Toinette felé fordult:
– Ha alázatos bocsánatkérésemet mégis a kisasszony lába elé merem helyezni, az csak azért történik, mert amilyen gyors volt tegnap a kijózanodásom, olyan mély most a megbánásom és mert hiszem, hogy a kisasszony kegyes jósága éppen olyan nagy, mint üde és fiatal szépsége, amely minden kötelességet elfelejtetett velem.

Toinette mozdulatlanul ült a mély karosszékben. Tudta, hogy ez a kerek szónoklat nagyobbrészt a grófnak szól, de csalhatatlan bizonyossággal érezte, hogy egy része neki is szól. Tegnap megvédte magát, tegnap az õ akarata érvényesült, mára több lett eközött a két különös ember között, mint egy elszédült falusi leány, akit nem engedtek a vízbe ugrani. Amióta tegnap délben arról értesült, hogy Kerbellan úr Dél-Amerikába surrant, azóta többet tanult, mint az elmúlt tizenhét év alatt. A vendéglõben tegnap este asszonyokat látott, akik oldalra hajtott fejjel, felsõséges mosolygással várták a férfiak megszólalását.”

Leave a Reply