Szindbád, a forradalmár – Nyolc év Misáéknál

Oldal tartalma:

Csabai László - Szindbád, a forradalmár - Nyolc év Misáéknál

Letöltés Szindbád, a forradalmár – Nyolc év Misáéknál könyvet pdf, epub és mobi

Szindbád, a forradalmár – Nyolc év Misáéknál.pdf
Szindbád, a forradalmár – Nyolc év Misáéknál.epub
Szindbád, a forradalmár – Nyolc év Misáéknál.mobi

  • Magvető Kiadó
  • Regény
  • 878 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789631435238
  • Cikkszám: 1056803
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Szindbád, a forradalmár – Nyolc év Misáéknál

Töltse le az ingyenes PDF Szindbád, a forradalmár – Nyolc év Misáéknál fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Szindbád, a forradalmár – Nyolc év Misáéknál PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Szindbád, a forradalmár – Nyolc év Misáéknál (pdf, epub és mobi)

Szindbád, a forradalmár – Nyolc év Misáéknál leírása

Csabai László harmadik Szindbád-regényében – mely önállóan olvasva is maradéktalan élményt nyújt – a főhős a kényszerű szibériai ,,kitérő" után ismét Nyárligeten találja magát, ahol a népi demokráciának nevezett állam rendőrségének tisztje lesz. Kollégái (és főképp felettesei) árgus szemekkel vizslatják múltját és jelenét, minden döntését patikamérlegen kell kiegyensúlyoznia, hiszen hová lehet sorolni egy embert, aki Bagdadban nőtt fel, később a horthysta rendőrség tisztje volt, a háború végén Szibériába került, majd a lágerből kiszabadulva ott lett nyomozó? Vajon a szovjeteknek dolgozik? Vagy titkos reakciós, a régi rend híve? Szindbád szerencséje, hogy különc életútját elnézik neki – égető szükség van ugyanis tapasztalt, jó nyomozókra, mivel az emberek, minő meglepetés, a proletárdiktatúrában sem hagynak fel régi szokásukkal: a bűnözéssel. Lopnak, csalnak, hazudnak, gyilkolnak, terményt rejtegetnek, sőt ami még rosszabb: politizálnak.
A regény a magyar vidék egyik legnyomorúságosabb időszakát, s a bűnügyek ürügyén az emberi lélek legsötétebb titkait mutatja be. Ám a sok szörnyűség ellenére sem válik pokoljárássá az utazás: a szereplők gondolatai és tettei mögül mintha egy rejtett, mitikus világ tűnne elő, és a szerző finom humora és derűje egyben otthonossá is teszi ezt a széttört világot.

Leave a Reply