Székely népballadák E-KÖNYV

Oldal tartalma:

Székely népballadák E-KÖNYV

Letöltés Székely népballadák E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

Székely népballadák E-KÖNYV.pdf
Székely népballadák E-KÖNYV.epub
Székely népballadák E-KÖNYV.mobi

  • 0 oldal
  • eISBN: 9789633443767
  • Cikkszám: 1039211
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Székely népballadák E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF Székely népballadák E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Székely népballadák E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Székely népballadák E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

Székely népballadák E-KÖNYV leírása

Kriza János 1863-ban megjelent Vadrózsák c. népköltési gyûjteménye óta az irodalmi köztudatban a székely népballada különleges rangot nyert# az egész magyar balladaköltészet szépségeinek és gazdagságának legméltóbb képviselõjét szokás tisztelni benne. Több mint száz év alatt balladaismereteink földrajzilag és történetileg egyaránt nagymértékben kitágultak, ámde minden újabb gyûjtés után bizonyosabbá vált, hogy a legtöbb klasszikus balladát valóban a székely folklór õrizte meg számunkra, ide számítva a székelységbõl kivált csángók és bukovinai székelyek folklórját is.
Kriza jeles munkatársai (köztük Gálfi Sándor, Ürmösi Sándor) és kortársai (Gyulai Pál, Szabó Sámuel, Vass Tamás és mások) után a századforduló tájáig a székely balladagyûjtés munkája fõleg Benedek Elek, Sebesi Jób, Mailand Oszkár, Versényi György és Kanyaró Ferenc nevéhez kapcsolódott. A múlt századi gyûjtésekbõl állította össze Benedek Elek Székely népballadák c. válogatását (Budapest, 1921), amely jelen kötetünk alapjául szolgált.

Leave a Reply