Széchenyi István Gróf vagy Magyarország újjászületése E-KÖNYV

Oldal tartalma:

Széchenyi István Gróf vagy Magyarország újjászületése E-KÖNYV

Letöltés Széchenyi István Gróf vagy Magyarország újjászületése E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

Széchenyi István Gróf vagy Magyarország újjászületése E-KÖNYV.pdf
Széchenyi István Gróf vagy Magyarország újjászületése E-KÖNYV.epub
Széchenyi István Gróf vagy Magyarország újjászületése E-KÖNYV.mobi

  • 0 oldal
  • eISBN: 9789633740224
  • Cikkszám: 1039294
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Széchenyi István Gróf vagy Magyarország újjászületése E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF Széchenyi István Gróf vagy Magyarország újjászületése E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Széchenyi István Gróf vagy Magyarország újjászületése E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Széchenyi István Gróf vagy Magyarország újjászületése E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

Széchenyi István Gróf vagy Magyarország újjászületése E-KÖNYV leírása

„…ha feltámadna halottaiból a nagy Széchenyi, s végigjárná ezt az országot! Ha látná a fényes fõvárost, melynek Európa világvárosaitól nem kell szégyenkeznie, a Duna hátán tovasikló gõzhajók raját, a palotasorokat, melyek félszázad alatt mintegy varázsütésre szegélyezték a széles utcákat, a Vaskapu sziklamedrében biztosan közlekedõ hajókat… a gyárak füstölgõ kéményeit: hogy feldobogna a szíve a büszke örömtõl…
– Nem voltam rossz prófétája hazámnak, nem voltam rossz napszámosa a nemzetnek. Teljesedett mindaz, amit elõre hirdettem a kétségbeesés napjában, bár okulnál belõle én édes nemzetem, tanuld meg belõle a munka, a kitartás mindenható erejét!
Az ércszobor, mely ott áll a Lánchíd elõtt, néma és komoly# de az a Széchenyi, kinek szelleme lebeg a haza felett, s ott él az elmék és szívek redõiben, olyan beszédes. Lelkesít minden szava, drága oktatás minden igéje.
Az éltetõ eszme Széchenyi hazaszeretete, mely henye szó helyett tettben nyilatkozott.
„Csak a gyenge szereti önmagát, az erõs egész nemzeteket hordoz szívében.”

Leave a Reply