NŐ! a profit E-KÖNYV

Oldal tartalma:

NŐ! a profit E-KÖNYV

Letöltés NŐ! a profit E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

NŐ! a profit E-KÖNYV.pdf
NŐ! a profit E-KÖNYV.epub
NŐ! a profit E-KÖNYV.mobi

  • 235 oldal
  • eISBN: 9789632953502
  • Cikkszám: 1037667
  • Kiadás éve:

A könyv részletei NŐ! a profit E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF NŐ! a profit E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A NŐ! a profit E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés NŐ! a profit E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

NŐ! a profit E-KÖNYV leírása

A könyv Magyarországon elsõként kívánja bemutatni és gyakorlattá tenni a Nõi Erõforrás Menedzsmentet, amely diszciplinának a fontossága, aktualitása megkérdõjelezhetetlen. A könyv szól a nõknek, szól a vezetõknek, a HR szakembereknek, a férfiaknak, mindazon embereknek, akik örömet akarnak találni a munkájukban és egyensúlyt az életükben.

A könyv elsõ része a téma megalapozása után, az "Út a csúcsra" címmel, a nõk egyéni küzdelmeivel, annak eszközeivel, módszereivel foglalkozik.
A második rész a vállalatok feladatait, a fejlesztés útjait, korszerû megoldásait mutatja be.
A harmadik rész a munka és magánélet összehangolásához, az egyensúlykereséshez kíván gyakorlati útmutatót adni.
Végezetül kilenc INTERJÚ következik, sikeres nõkkel és férfiakkal, akik az életükben, munkájukban,a vezetõi gyakorlatukban igyekeztek, igyekeznek megvalósítani a Nõi Erõforrás Menedzsment elveit és gyakorlatát, a vállalat, a közösség és a maguk javára.

Interjúk
Lojalitást nem lehet pénzen venni; Ladányiné Laczai Csilla, az evopro-csoport HR-vezetõje
Hab a tortán; Tatár-Kiss Klára, a TESCO Hungary országos személyzeti igazgatója
Nem kell ahhoz nõnek lenni, hogy gondunk legyen az anyukákra; Faragó Andor, a British Telecom BT Global Services európai szolgáltató központjának ügyvezetõje
Ne azért veregessenek vállon, mert nõ vagyok; Sándorné Dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Fõiskola rektora
A mérleg nyelve; Nevelõs Orsolya Stefanie, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója
A részmunkaidõs lehetõség szárnyakat ad nekem; Márta Bettina, Arkon Zrt. Humán szakértõ
Reggel örömmel jönnek dolgozni, este nyugodtan mennek haza; Kovács Rajmund, polgármester, Budapest XVI. kerület
Ami késik, nem múlik; Fejérdy Zsófia, PromoBox ügyvezetõ-tulajdonos

"Felüdülés volt ezt a könyvet olvasni. Van pár könyv az életemben, amit ha leveszek a polcról s belelapozok, mindig kipottyan belõle egy-egy olyan gondolat, amely az épp aktuális problémáimra segít megoldást találni, s amely minden kézhezvételkor újdonságokat tartalmaz. Az ilyen könyveknek nálam külön "titkos" polcuk van a hálószobában – ez a könyv is a titkos polcra fog kerülni.
Miért unikum? Talán leginkább azért, mert végre valaki kimondja, hogy kevés az esélyeink egyenlõségét célul kitûzni. Sõt jobb, ha az esélyegyenlõséget méricskélõ versengõ nézõpont helyett a bennünk levõ erõforrásokat – másképpen: talentumot – nem hagyjuk elpazarolni.
S mindezt végre egy férfi tollából olvashatjuk!"
Szalai Piroska, a nõk munkaerõ-piaci helyzetéért felelõs miniszteri biztos

"A nõi célcsoportban és munkaerõben rejlõ lehetõségek kiaknázásához rögös út vezet és ennek egyszerûbbé tételéhez nyújt kiváló útmutatót és egyben pótólja az eddigi ûrt e fontos témában Dr. Ternovszky Ferenc nõi erõforrás menedzsmenttel foglalkozó, ‘Nõ, a profit’ címû szakkönyve."
Kõvágó-Laky Andrea, ügyvezetõ igazgató, Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítõ Kft.

"A nõknek a végzettségükhöz és képességeikhez, illetve a népességen belüli arányokhoz viszonyított alacsony részvétele a gazdaságban, és különösen a gazdasági szervezetek vezetésében afféle ördögi kör. Sajnos eleve kevés nõnek jut osztályrészül, hogy azonos teljesítményért azonos bért kapjon (az EU-ban nõk átlagos órabére az jelenleg 16%-kal alacsonyabb, mint a férfiaké!), hát még arra, hogy életpályája ne legyen "felülrõl zárt": azaz ne csak joga, de gyakorlati lehetõsége is legyen bármilyen csúcspozíció megszerzésére. Mindennek ugyanakkor következménye az is, hogy végül egyre kevesebb nõ érez kedvet és biztatást ahhoz, hogy szakmai álmai megvalósításába egyáltalán belefogjon. Ezt az ördögi kört meg kell szakítanunk!
Ez a rugalmatlan HR-politika pusztán "kvantitatív" szempontból, a nagy számok felõl nézve is védhetetlen – legyen szó akár cégekrõl, akár nemzetek gazdaságáról. Az egyik legbeszédesebb adat ugyanis azt mutatja, hogy miközben az Európai Unió a 75%-os foglalkoztatottságot tûzte ki célul ahhoz, hogy az európai közösség legalább állni tudja a versenyt az Egyesült Államokkal, vagy Kínával szemben, ma a nõk foglalkoztatottsági rátája legalább 12 százalékponttal alacsonyabb, mint a férfiaké.
Mindez pedig egy dolgot jelent: akár az erõforrások, a foglalkoztatottak száma, akár az elõnyös üzleti tulajdonságok, a munkatársak készségei felõl közelítünk az üzleti terveinkhez: nõk nélkül nem fog menni.
A szó legszorosabb értelmében kívánok tehát hasznos, azaz "profitábilis" olvasást mindannyiunknak!"
Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezetõ igazgatója

Leave a Reply