Mátyás-mondák könyve

Oldal tartalma:

Komjáthy István - Mátyás-mondák könyve

Letöltés Mátyás-mondák könyve könyvet pdf, epub és mobi

Mátyás-mondák könyve.pdf
Mátyás-mondák könyve.epub
Mátyás-mondák könyve.mobi

  • Móra Könyvkiadó
  • Gyermek és ifjúsági
  • 288 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789631199963
  • Cikkszám: 1059151
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Mátyás-mondák könyve

Töltse le az ingyenes PDF Mátyás-mondák könyve fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Mátyás-mondák könyve PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Mátyás-mondák könyve (pdf, epub és mobi)

Mátyás-mondák könyve leírása

Komjáthy István, a Mondák könyve szerzője ezúttal a magyar reneszánsz korszakába kalauzolja el olvasóit. Je­len kötet, amely több évtizedes ku­tató- és gyűjtőmunka eredménye, nem csupán a magyar kultúra közkincsévé vált Mátyás-történeteket tartalmazza, hanem a kevéssé ismert, eddig fel nem dolgozott adomákat és anekdotákat is. A másfél száz történetből kirakott mozaik hiteles és hű képet ad Mátyás királyról, arról a történelmi személyről, akinek életéről, tetteiről a legtöbb magyar monda született.

Nemzedékek nőttek fel Komjáthy István tör­ténelmi mondáin. A népszerű szerző hagyatékában maradt fenn a jelen kötet kézirata, amely minden eddigi gyűjtemény­nél változatosabb mesekincset tartalmaz. A köz­kedvelt királyról már saját korában is születtek anekdoták, dicsőítő énekek, amelyek az évszázadok során tovább gyara­podtak. Heltai Gáspár volt az első, aki Anto­nio Bonfini krónikájának fordításakor felis­mer­te, hogy Mátyásról a történeti anek­doták mellett számtalan monda is él, és ezek – bár az előzőeknél kevésbé hitele­sek – mégis legalább annyira fontosak. Komjáthy István is hasonló felismerésre jutott, ezért minden létező fellelhető forrást kiaknázott, amikor összeállította ezt a népi és irodalmi mondákat tartalmazó kötetet. Munkája so­rán a folklórból és a ké­sőbbi korok gyűj­tői­­­nek műveiből egyaránt merített, így jö­he­­­tett létre 2002-ben ez a hiány­pótló, teljességre törekvő alkotás, amely a szomszédos népek magyar vonatkozású mon­dái­ból is ízelítőt ad.

Leave a Reply