Magyar népköltési gyűjtemény VII.: Székelyföldi gyűjtés

Oldal tartalma:

Vargha Gyula - Magyar népköltési gyűjtemény VII.: Székelyföldi gyűjtés

Letöltés Magyar népköltési gyűjtemény VII.: Székelyföldi gyűjtés könyvet pdf, epub és mobi

Magyar népköltési gyűjtemény VII.: Székelyföldi gyűjtés.pdf
Magyar népköltési gyűjtemény VII.: Székelyföldi gyűjtés.epub
Magyar népköltési gyűjtemény VII.: Székelyföldi gyűjtés.mobi

  • Nemzeti Örökség Kiadó
  • Tudományos könyvek
  • 458 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9786155496318
  • Cikkszám: 1045147
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Magyar népköltési gyűjtemény VII.: Székelyföldi gyűjtés

Töltse le az ingyenes PDF Magyar népköltési gyűjtemény VII.: Székelyföldi gyűjtés fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Magyar népköltési gyűjtemény VII.: Székelyföldi gyűjtés PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Magyar népköltési gyűjtemény VII.: Székelyföldi gyűjtés (pdf, epub és mobi)

Magyar népköltési gyűjtemény VII.: Székelyföldi gyűjtés leírása

A Kisfaludy-Társaság három ízben (1901, 1902 és 1903-ban) bízott meg a székely népdalok és néphagyományok gyűjtésével, hogy így a székely népléleknek még föl nem jegyzett, már-már veszendő, naiv megnyilatkozásaiból megmenthessük azt, a mi még megmenthető.
Mert a meghamisítatlan néplélekben gyökeredző népdal, népmese vész, pusztul. A művelődés nyomában járó új eszmék, új irányok, új törekvések átalakítják a népet s a néplélek individualitása rohamosan olvad fel a civilizációnak mindent egybeolvasztó kohójában.
A siker kevés reményével, de annál nagyobb lelkesedéssel kezdtem meg a gyűjtést, mert éreztem, hogy a székely népköltészet egykor oly virágzó mezején, a melyben egynéhány lelkes gyűjtő a világ népköltészetének legszebb termékeit gyűjtötte össze, én leszek talán az utolsók egyike (adja az ég, hogy ne így legyen!), aki még újat találhatok.

Leave a Reply