Leszek, mint ûzött vad E-KÖNYV

Oldal tartalma:

Nemere István - Leszek, mint ûzött vad E-KÖNYV

Letöltés Leszek, mint ûzött vad E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

Leszek, mint ûzött vad E-KÖNYV.pdf
Leszek, mint ûzött vad E-KÖNYV.epub
Leszek, mint ûzött vad E-KÖNYV.mobi

  • Szépirodalom
  • 344 oldal
  • eISBN: 9789634262992
  • Cikkszám: 1038723
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Leszek, mint ûzött vad E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF Leszek, mint ûzött vad E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Leszek, mint ûzött vad E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Leszek, mint ûzött vad E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

Leszek, mint ûzött vad E-KÖNYV leírása

Nemere István történelmi regénytrilógiájának elsõ kötete az 1380-as években játszódik. Nagy Lajos király már meghalt, kicsi lánya, Mária a Magyar Királyság névleges uralkodója, helyette anyja, Bosnyák Erzsébet vezeti az országot – egyenesen a csõd és pusztulás felé. Bár ott van mellette Garai Miklós nádor, a nagy formátumú politikus, aki itthon és külföldön egyaránt tevékenykedik, élet és halál ura, de a rossz irányba ható folyamatokat õ sem állíthatja meg. Négy párt, négy fõnemesi liga vetélkedik egymással. Önjelölt királyok bukkannak fel és buknak el: a fiatal Luxemburgi Zsigmond, a már nem fiatal, esküszegõ nápolyi Károly, sõt maga Erzsébet, de talán még Garai is örömmel látná a trónon – önmagát…

Zádor fia Zádor egy furcsa fogadás révén lett jobbágy fiából írni-olvasni tudó, latinul is beszélõ fiatalember. Miután urától szökni kényszerül, kalandok során át jut el Budára, áll Garai nádor szolgálatába, és lesz bizalmas futárja. Bejárja az országot, számos kalandot él át, közben lassan kiismeri a nagyurak szokásait. Nem paraszt már, de még nem is úr vagy polgár. Becsületessége és hûsége hamarosan mások fölé emeli, azonban õt is érik személyes tragédiák, õ is csak egy falevél a bajban lévõ országra lecsapó, sokakat elsöprõ viharban.

A szerzõ a valós történelmi tényekhez ragaszkodva beszéli el hõsei sorsát, felhasználva az elérhetõ krónikákat, korabeli leveleket, elemzéseket, történészi munkákat. Fordulatokban gazdag, olvasmányos regénye élethû és hiteles képet fest a XIV. század végi Magyar Királyság történetérõl és állapotairól.

Leave a Reply