Kvantitatív szövegelemzés és szövegbányászat a politikatudományban

Oldal tartalma:

Sebők Miklós - Kvantitatív szövegelemzés és szövegbányászat a politikatudományban

Letöltés Kvantitatív szövegelemzés és szövegbányászat a politikatudományban könyvet pdf, epub és mobi

Kvantitatív szövegelemzés és szövegbányászat a politikatudományban.pdf
Kvantitatív szövegelemzés és szövegbányászat a politikatudományban.epub
Kvantitatív szövegelemzés és szövegbányászat a politikatudományban.mobi

  • L’Harmattan Kiadó
  • Társadalomtudomány
  • 117 oldal
  • Kötés: puha
  • ISBN: 9789634142294
  • Cikkszám: 1054900
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Kvantitatív szövegelemzés és szövegbányászat a politikatudományban

Töltse le az ingyenes PDF Kvantitatív szövegelemzés és szövegbányászat a politikatudományban fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Kvantitatív szövegelemzés és szövegbányászat a politikatudományban PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Kvantitatív szövegelemzés és szövegbányászat a politikatudományban (pdf, epub és mobi)

Kvantitatív szövegelemzés és szövegbányászat a politikatudományban leírása

A kötet legfontosabb célja az, hogy bevezetést nyújtson a nemzetközi politikatudomány egy kurrens irányzatába, a szövegek kvantitatív elemzésébe (quantitative text analysis), illetve a vele nagy átfedést mutató szövegbányászatba (text mining). A könyv fejezetei a módszertani bevezetés után részletesen bemutatják az adatok visszakeresésének és kinyerésének alapjait, valamint az olyan elemi szövegbányászati feladatokat, mint a névelem-felismerés, az osztályozás, a véleményelemzés, illetve a csoportosítás. Az egyes részek minden esetben konkrét politikatudományi kutatási problémák kapcsán illusztrálják az eljárások működését és használhatóságát. Ennek keretében a kötet praktikus bevezetést nyújt az automatizált szótáralapú szövegelemzés, a félig automatizált felügyelt tanulási eljárás valamint a felügyelet nélküli tanulási algoritmusok működésébe.

A könyvet egyaránt ajánljuk felsőoktatási hallgatóknak, oktatóknak és kutatóknak. Ennek megfelelően szerkezetében keverednek a kézikönyv és a tankönyv elemei. A tárgyalás áttekinthetőségét szolgálják a fejezetek rövid összefoglalói, a konkrét példákat bemutató keretek, a legfontosabb fogalmak magyar és angol nyelvű szószedete, valamint a további olvasásra ajánlott szakirodalom szerepeltetése. Az oktatásban való közvetlen alkalmazást segíthetik továbbá a fejezetek végén megadott ismétlő kérdések, illetve a kötet honlapján (qta.tk.mta.hu) szereplő további anyagok: a gyakorlófeladatok (megoldásokkal), az egyes feladatokra alkalmazható scriptek és kereskedelmi programok bemutatása, valamint a szövegbányászat politikatudományi alkalmazásával kapcsolatos prezentációk.

Leave a Reply