Kuruc világ II. – A félhold árnyékában

Oldal tartalma:

Nemere István - Kuruc világ II. - A félhold árnyékában

Letöltés Kuruc világ II. – A félhold árnyékában könyvet pdf, epub és mobi

Kuruc világ II. – A félhold árnyékában.pdf
Kuruc világ II. – A félhold árnyékában.epub
Kuruc világ II. – A félhold árnyékában.mobi

  • Lazi Könyvkiadó
  • Regény
  • 304 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632673806
  • Cikkszám: 1062972
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Kuruc világ II. – A félhold árnyékában

Töltse le az ingyenes PDF Kuruc világ II. – A félhold árnyékában fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Kuruc világ II. – A félhold árnyékában PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Kuruc világ II. – A félhold árnyékában (pdf, epub és mobi)

Kuruc világ II. – A félhold árnyékában leírása

A magyar történelem izgalmas időszaka, a kuruc kor történései folytatódnak a trilógia második kötetében. Zrínyi Ilona és Thököly Imre szerelme és házassága adja a történet vázát, de a regényben sorra felbukkan minden olyan szereplő, aki akkoriban élt, és aki a magyar szabadságért vagy az ellen küzdött. Bécs, a Hofburg és Lipót császár éppen úgy szereplője a történetnek, mint a munkácsi várat éveken át hősiesen védelmező Zrínyi Ilona. Ám felbukkannak a törökök is, akik éppen Bécset készülnek bevenni, hogy aztán eláraszthassák és kifoszthassák Nyugat-Európát.

Thököly Imre ismét az események középpontjába kerül. Kezdetben diadalt diadalra halmozó hadvezér, diplomata és fejedelem, sőt „magyar király" – hogy aztán röviddel később elveszítsen mindent, amit szerzett, és még a török börtönt is megjárja.

Eközben váltakozó szerencsével folyik a küzdelem a keresztény Európa és az Oszmán Birodalom között – ez utóbbi még fogyatkozó erejével is veszélyes ellenfél. A regényben megismerjük a Magyarországon harcoló francia, német, olasz tábornokokat és zsoldosaikat, a török vezérek észjárását, a két idegen nagyhatalom között hányódó magyarokat, katolikusokat és protestánsokat, akik mind-mind a maguk céljaiért küzdenek, győznek és elbuknak, hogy aztán felállhassanak ismét…

Leave a Reply