Kozmosz a magyar mesében

Oldal tartalma:

Vámos Ferenc - Kozmosz a magyar mesében

Letöltés Kozmosz a magyar mesében könyvet pdf, epub és mobi

Kozmosz a magyar mesében.pdf
Kozmosz a magyar mesében.epub
Kozmosz a magyar mesében.mobi

A könyv részletei Kozmosz a magyar mesében

Töltse le az ingyenes PDF Kozmosz a magyar mesében fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Kozmosz a magyar mesében PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Kozmosz a magyar mesében (pdf, epub és mobi)

Kozmosz a magyar mesében leírása

Vámos Ferenc a néprajz és a mese világának és kutatásának élharcosa volt. Művében új szempontokat mutat be az összehasonlító kutatás területén. Szempontjai mélyen rávilágítanak a mese titokzatos világára és a szellemi néprajz nem sokak által művelt irányának érdekes terméke.

A népmesék tömörített formában foglalják össze az ember és a világ viszonyát. Művében először elemzi az ázsiai szakrális táj jellemző vonásait, majd a magyar népmesék jellegzetességeit tárgyalja, mint például az üveghegy, az óperenciás tenger, a kacsalábon forgó várkastély térfelfogását stb.

Mesekutatóként elévülhetetlen érdemeket szerzett, akár csak elődei, mint Ipolyi Arnold, Kálmány Lajos, Katona Lajos, Solymossy Sándor és Berze Nagy János.

Leave a Reply