Ki nyerte meg a vallások világháborúját?

Oldal tartalma:

Daniel Banulescu - Ki nyerte meg a vallások világháborúját?

Letöltés Ki nyerte meg a vallások világháborúját? könyvet pdf, epub és mobi

Ki nyerte meg a vallások világháborúját?.pdf
Ki nyerte meg a vallások világháborúját?.epub
Ki nyerte meg a vallások világháborúját?.mobi

  • AB-ART KIADÓ
  • Szépirodalom
  • 128 oldal
  • Kötés: kartonált
  • ISBN: 9788080871970
  • Cikkszám: 1043375
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Fordító:

A könyv részletei Ki nyerte meg a vallások világháborúját?

Töltse le az ingyenes PDF Ki nyerte meg a vallások világháborúját? fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Ki nyerte meg a vallások világháborúját? PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Ki nyerte meg a vallások világháborúját? (pdf, epub és mobi)

Ki nyerte meg a vallások világháborúját? leírása

A magyar olvasók által is ismert Daniel Bănulescu az úgynevezett kilencvenes nemzedékhez tartozik, az ,,Universitas" körben formálódott Dan-Silviu Boerescu, Dan Stanca és Radu Aludlescu társaságában.
A költőként és regényíróként is sikeres román szerzőt ezúttal a drámaírás kísértette meg. Sikeresen vezényeli le három felvonásban a vallások világháborúját, amelyet, úgy tűnik, lehetetlenség megnyerni. A herceg víziójából érkező négy idős, magas rangú egyházi vezető az ortodox, a buddhista, a római katolikus és a muzulmán vallásokat képviselik. Mellettük, betegségükre jellemző tulajdonságaikkal, tizenkét bolond kerül reflektorfénybe a darabban, rajtuk kívül csak a takarítónő és együgyű sógornője jelenik meg az első felvonásban. A darab végére mind a négy vallási vezetőt megölik, a befejezés azonban teljesen váratlan – az egyik őrült, a katolikus Pika, társait nyugtatva, jóslatként értelmezhető választ ad társainak: Jahve, az Isten azt mondja az embereknek: ,,Ne félj. És ne rémülj meg. Erősítsd magad. Lásd, hamarosan eljövök majd hozzád… De már addig is fogom a kezed."

Leave a Reply