Isteni színjáték – Purgatórium

Oldal tartalma:

Dante Alighieri - Isteni színjáték - Purgatórium

Letöltés Isteni színjáték – Purgatórium könyvet pdf, epub és mobi

Isteni színjáték – Purgatórium.pdf
Isteni színjáték – Purgatórium.epub
Isteni színjáték – Purgatórium.mobi

  • Kossuth Kiadó Zrt.
  • Szépirodalom
  • 160 oldal
  • Kötés: füles, kartonált
  • ISBN: 9789630990790
  • Cikkszám: 1058903
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Isteni színjáték – Purgatórium

Töltse le az ingyenes PDF Isteni színjáték – Purgatórium fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Isteni színjáték – Purgatórium PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Isteni színjáték – Purgatórium (pdf, epub és mobi)

Isteni színjáték – Purgatórium leírása

Baranyi Ferenc írja: „Dante Pokol című canticájának fordítását 2011-ben fejeztem be, a következő évben meg is jelent. Nem állt szándékomban folytatni a dolgot, pedig tudós italianisták kara buzdított: ugorjak neki a Purgatóriumnak, majd a Paradicsomnak is. Bibliai mondattal védekeztem: a lélek kész, de a test erőtelen. Öreg ember vagyok, a hátralévő – rohamosan zsugorodó – időmben kicsi a valószínűsége annak, hogy el tudnék érni a Commedia végére. A kórus azonban nem csitult el s ez – bevallom – nem esett rosszul. Végül kompromisszumos megoldás született: Simon Gyula barátom, a kiváló műfordító, egykori egyetemi társam lefordította a Paradicsomot, 2014-ben meg is jelent. Megegyeztünk, hogy a Purgatóriumot megcsináljuk – felesben. Én lefordítom az első tizenhat éneket, a többit Gyula.
És lőn. Létrejött egy teljes Isteni színjáték. A három cantica összesen száz énekből áll: a Pokol harmincnégyből, a Purgatórium harmincháromból, a Paradicsom ugyancsak. A teljes mű első ötven éneke így hát az enyém, a másik ötven pedig Gyuláé.
A Kossuth Kiadó most csak friss Purgatóriumunkat bocsátja útjára, hiszen a Pokol és a Paradicsom még azoknak a kiadóknak a birtokában van, amelyek gondozásában eredetileg megjelentek. Ám 2021-re – amikor Dante halálának 700. évfordulójára emlékezünk majd – „felszabadul” mind a kettő s talán mód nyílik a teljes mű kiadására is.”
A Purgatórium új kiadását Gustave Doré mintegy 40 metszete illusztrálja.

Leave a Reply