Hordubal E-KÖNYV

Oldal tartalma:

Hordubal E-KÖNYV

Letöltés Hordubal E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

Hordubal E-KÖNYV.pdf
Hordubal E-KÖNYV.epub
Hordubal E-KÖNYV.mobi

  • 0 oldal
  • eISBN: 9789633445808
  • Cikkszám: 1039237
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Hordubal E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF Hordubal E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Hordubal E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Hordubal E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

Hordubal E-KÖNYV leírása

Karel Èapek regénytrilógiája: Hordubal, Meteor, Egy mindennapi élet
Hordubal, a kárpátaljai parasztember nyolc évig dolgozott egy amerikai bányában, aztán hazatért falujába. Felesége és kislánya elidegenedtek tõle, és egy napon az asszony meg a szeretõje meggyilkolják. A rendõri nyomozás mindent kiderít és elítélik a bûnösöket. Capeknek ez a regénye nem bûnügyi regény a szó szoros értelmében. Nem a gyilkosság momentuma és a nyomozás leírása a lényeges benne, inkább a falu légkörét, tragikus emberi sorsokat, az emberek lelkivilágát akarta ábrázolni az író ennek a történetnek a keretében.
A Meteor a képzelet és a valóság regénye. A realitáshoz az a vékonyka, laza kapocs fûzi, amit a lezuhanó repülõgép egyetlen utasa zsebében találnak, s amire az orvosok csak a halott testi felépítettségébõl következtethetnek. A képzeletbõl, a mesébõl feltörõ valószerûségnek diadalát maga az író igazolja, amikor a lezuhant pilóta halála után érkezõ sürgöny tudatja, hogy a regényhõs, akinek életregényét a vad Antillákra, cukornádplantázsok rabszolgatelepeire álmodta, valóban kubai volt. Sorsa, egyénisége útjai elõl menekült az ismeretlen utas.
Az Egy mindennapi élet hivatalnokának sima évei, szabályosan kiépülõ pályafutása azt bizonyítja, hogy nincs hétköznapi élet, és nincsenek nyugalmas napok. A napok látszólagos egyhangúságát a pillanatok szenzációinak gazdag sorozata zavarja, s az élet megszokott zajlása mögött a tudat alatti ösztönökbõl érõ, ismeretlen lelket megdöbbentésekkel, lidércfényekkel rejtelmes világ veszi körül. Egy rendes és rendszeresnek ismert ember halála elõtt megírja élettörténetét, annak az életnek valóságát, amelyet külsõleg egy szép hivatalnoki karrier, boldog házasság és hû honpolgárság jellemeznek. A nyugodt hivatal, a példás házasság látszata mögött a korán ébredt gyermeki ösztönöknek azok az õsi nyomai kerülnek felszínre, amelyek idõvel a valóságos és a tudat alatti élet közötti szakadékot okozzák.
Karel Èapek regénytriológiája az új európai regényirodalom nagy értéke. Világsikere bizonyítja, hogy a kis népek irodalma rést ütött a nyugati nagy irodalmak falán.

Leave a Reply