Hatáskörön túl

Oldal tartalma:

Julia Middleton - Hatáskörön túl

Letöltés Hatáskörön túl könyvet pdf, epub és mobi

Hatáskörön túl.pdf
Hatáskörön túl.epub
Hatáskörön túl.mobi

  • HVG Kiadó Zrt.
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 276 oldal
  • Kötés:
  • ISBN: 9789639686946
  • Cikkszám: 1059971
  • Méret: 160*235

A könyv részletei Hatáskörön túl

Töltse le az ingyenes PDF Hatáskörön túl fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Hatáskörön túl PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Hatáskörön túl (pdf, epub és mobi)

Hatáskörön túl leírása

A legtöbb vezető cégének azon egységében szerez hírnevet magának, ahol hatáskört kapott a vezetéshez. Amikor azonban hatáskörüket kiterjesszék az egész szervezeten belül, sőt akár azon kívül is, azok a képességek, amelyeknek korábbi sikereiket köszönhették, hirtelen nem bizonyulnak elegendőnek ehhez a feladathoz. A szabályok megváltoznak – és ezzel együtt kell változtatni a stratégiákon is. Ebben a gondolatébresztő könyvben Julia Middleton újfajta vezetési szemléletet hirdet: olyan felfogást, amellyel felvértezve az ember ismeretlen területeken is elboldogul, ott is, ahol saját magának kell kivívnia a hatáskörét; és amellyel felvértezve a vezetők már kimerészkedhetnek saját szervezetük zárt világának határain túlra is, és a külvilágban is hatékonyan működhetnek. A könyv számtalan elgondolkodtató elképzelést sorakoztat föl, a legváltozatosabb szektorokból és országokból hoz lenyűgöző példákat a vezetés különböző válfajaira. Mindez együtt olyan új eszköztárat alkot, amelyhez bármelyik vezető haszonnal nyúlhat, bármilyen szinten és bármilyen szervezetben dolgozik is.

„Magyarország jövője és sikere attól függ, hogy megértjük-e: nem gondolkodhatunk csak Hegyeshalom és Záhony viszonylatban, nem járhatunk leszegett fejjel, csak a saját dolgainkra figyelve. Ehhez viszont olyan vezetőkre van szükségünk minden szervezetben, akik képesek nagyban gondolkodni, az egészet látni a rész helyett, és képesek a szükséges változásokat hatékonyan végre is hajtani. Julia könyve és a Common Purpose ehhez ad inspiráló és praktikus tanácsokat."
Küllői Péter, Bátor Tábor, kuratóriumi elnök; Common Purpose Magyarország, alapító tag

„Ha néhány évet eltöltöttél már egy cégnél, gyakran érezheted, mintha a kollégáid zöme ugyanazzal a logikával közelítené meg a világot. Ez a cég logikája, amit a piacon elfoglalt pozíciója, céljai, érdekei, a munkatársak kollektív és egyéni tapasztalatai alakítanak ki. Értelmezési különbségek, eltérések, logikai variációk persze akadnak, de a különbségek nem jelentősek, inkább csak annak tűnnek. A Common Purpose számomra a logikai felfrissülés élményét jelentette. Jó dolog más, esetenként nagyon más logikákkal szembesülni, amelyekkel ugyanazokat a kérdéseket különböző irányból lehet megközelíteni. Tanulságos ezeket meghallgatni, végiggondolni, a megszokottal összevetni. És tanulságos azt megtapasztalni, hogy ezek a logikák semmivel sem tűnnek rosszabbnak!”
Bőthe Csaba, Magyar Telekom, divízióigazgató

„A Hatáskörön túl című könyvében Julia Middleton eredeti és üdítően új szemszögből vizsgálja a vezetés kérdését. Megmutatja számunkra, hogyan valósítsuk meg álmainkat, és hogyan küzdjük le az akadályokat. Elsőként például azt, hogy senki sem kért fel bennünket arra, hogy azt tegyük, amit teszünk. A bürokrácia ostorozói és a világ megváltoztatásán fáradozó közösségi aktivisták számára keresve sem lehetne jobb kézikönyvet találni.”
Rosabeth Moss Kanter, a Harvard Business School professzora

„Amit e könyvből elsajátíthatunk, az minden pénzt megér. Nem csupán a hatáskörön túli vezetésben szerezhetünk jártasságot, de megtanulhatjuk azt is, hogyan lehetünk jobb vezetők a hatáskörünkön belül. Ha csak egy könyvet kellene ajánlani a vezetésről, ez lenne az.”
Lord David Puttnam, a brit UNICEF elnöke, egykori filmrendező.

„A Hatáskörön túl remek meglátásokat tartalmazó, sok haszonnal forgatható könyv azokról a vezetőkről, akik saját befolyási körükön túl is kulcsszerepet játszanak. Julia Middleton világos és közérthető nyelven, a való életből vett példákkal és anekdotákkal írja le, hogyan szereznek legitimitást a vezetők olyan területeken is, amelyek felett nincsen hatalmuk. Nélkülözhetetlen és inspiráló azok számára, akik valódi, kézzel fogható változásokat akarnak elérni – nem csak a saját szakterületükön, hanem azon kívül is, a szélesebb közösségben, ahol élnek."
Narayana Murthy, az Infosys Technologies Ltd elnöke és főkurátora.

Julia Middleton a nemzetközi vezetőképző szervezet, a Common Purpose alapítója és vezetője. A Common Purpose egyedülálló, közösségi alapú vezetői fejlesztési programokat kínál – amelyeket „utcai MBA-nek” is neveznek – immár több mint 50 brit és számos más európai, afrikai és indiai nagyvárosban. Julia pályafutása során minduntalan megkérdőjelezte a vezetésről alkotott hagyományos nézeteket, és arra próbálja rávenni az embereket, hogy mind többen vezetőnek tekintsék magukat – nem csak saját szervezetükön belül, de a tágabb értelemben vett társadalomban is. A The New Alchemists című könyvében Charles Handy így ír róla: „Ahogyan Julia az lett, aki, az általa vallott értékek, és ahogy ezeket megvalósítja, mind-mind bátorítást nyújtanak azoknak, akik arról álmodnak, hogy legalább annyi értéket teremtsenek, mint ő."

Leave a Reply