Halmos Béla emlékezete – Zenei CD melléklettel

Oldal tartalma:

Jávorszky Béla Szilárd - Halmos Béla emlékezete - Zenei CD melléklettel

Letöltés Halmos Béla emlékezete – Zenei CD melléklettel könyvet pdf, epub és mobi

Halmos Béla emlékezete – Zenei CD melléklettel.pdf
Halmos Béla emlékezete – Zenei CD melléklettel.epub
Halmos Béla emlékezete – Zenei CD melléklettel.mobi

  • Kossuth Kiadó Zrt.
  • Életrajz
  • 128 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789630985819
  • Cikkszám: 1048439
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Halmos Béla emlékezete – Zenei CD melléklettel

Töltse le az ingyenes PDF Halmos Béla emlékezete – Zenei CD melléklettel fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Halmos Béla emlékezete – Zenei CD melléklettel PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Halmos Béla emlékezete – Zenei CD melléklettel (pdf, epub és mobi)

Halmos Béla emlékezete – Zenei CD melléklettel leírása

2016. június 4-én lenne hetvenéves Halmos Béla, a táncházmozgalom egyik alapítója. A három évvel ezelőtt elhunyt, sokszorosan kitüntetett prímás és népzenekutató sokszínű életét és szerteágazó munkásságát mutatja be ez a fotókkal gazdagon illusztrált monográfia, melyben legközelebbi alkotótársai Sebő Ferenc, Sebestyén Márta, Éri Péter, Gryllus Dániel, Lányi György és Szomjas György is megszólalnak.
A táncházmozgalom történetében keveseket övezett akkora közmegbecsülés és -szeretet, mint Halmos Bélát. Koncertezett, gyűjtött, kutatott, tanított, népzenei tévéműsorokat, portréfilmeket készített és mindenekelőtt táncházakban muzsikált évtizedeken át. Csupaszív ember volt, a szó nemes értelmében vett mozgalmár. Miként a szerző írja a kötet előszavában: Kellő önérzettel és stabil elvekkel szemlélte a világot, közben mégis hagyta élni a másikat. Mindenről és mindenkiről megvolt a határozott véleménye, ugyanakkor mindent és mindenkit elfogadott olyannak, amilyen. Ezért is fordultak hozzá annyian bizalommal, ezért is értett szót mindenkivel, ezért is kérték fel annyi tisztségre. És idősebb korára ezért is lehetett a revival mozgalom Béla bácsija. Aki mindig azt nézte, ami összeköt bennünket és sosem azt, ami elválaszt.

Leave a Reply