Halál Jeruzsálemben

Oldal tartalma:

Kati Marton - Halál Jeruzsálemben

Letöltés Halál Jeruzsálemben könyvet pdf, epub és mobi

Halál Jeruzsálemben.pdf
Halál Jeruzsálemben.epub
Halál Jeruzsálemben.mobi

  • Corvina Kiadó
  • Regény
  • 312 oldal
  • Kötés: puha
  • ISBN: 9789631359848
  • Cikkszám: 1032512
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Halál Jeruzsálemben

Töltse le az ingyenes PDF Halál Jeruzsálemben fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Halál Jeruzsálemben PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Halál Jeruzsálemben (pdf, epub és mobi)

Halál Jeruzsálemben leírása

1948 szeptemberében cionista gerillák meggyilkolták Folke Bernadotte svéd grófot, a svéd királyi család tagját, a II. világháború több embermentő akciójának szervezőjét, akit az ENSZ békeközvetítőnek küldött ki Palesztinába azzal a céllal, hogy békés megállapodást készítsen elő a harcban álló arab országok és a nemrég alakult Izrael állama között.
A gyilkosságot végrehajtó Lehi (közismertebb nevén Stern) csoport tagjai és vezetője, Yitzhak Samir, későbbi izraeli miniszterelnök, attól tartottak, hogy Bernadotte tervei erősen megcsonkítanák Izrael területét és nemzetközi várossá tennék Jeruzsálemet, miközben ők a Jordán folyó mindkét partját birtokló, bibliai méretű nagy állam létrehozásáról álmodtak, és a cionista ügy árulóinak tekintették új államuk olyan mérsékelt vezetőit is, mint David Ben-Gurion és Golda Meir.

Kati Marton angolul 1994-ben megjelent könyvében regényszerűen izgalmas módon mondja el a történetet, melynek forrásanyagát levéltárakból, történeti munkákból és nem utolsó sorban a 90-es évek elején még élő tanúkkal folytatott interjúiból merítette. Az oknyomozó újságírói módszerekkel feltárt történet nemcsak tanulságos és fájdalmasan aktuális ma is, hanem segít feltárni és megérteni a közel-keleti konfliktus mélyebb gyökereit és a mindenkori politikai terrorizmus idealizmusát és – végső soron mindig terméketlen – kegyetlenségét.

Leave a Reply