Gyermekvédelem és iskola E-KÖNYV

Oldal tartalma:

Varga Aranka - Gyermekvédelem és iskola E-KÖNYV

Letöltés Gyermekvédelem és iskola E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

Gyermekvédelem és iskola E-KÖNYV.pdf
Gyermekvédelem és iskola E-KÖNYV.epub
Gyermekvédelem és iskola E-KÖNYV.mobi

  • Szakkönyvek
  • 195 oldal
  • eISBN: 9786155339271
  • Cikkszám: 1037663
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Gyermekvédelem és iskola E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF Gyermekvédelem és iskola E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Gyermekvédelem és iskola E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Gyermekvédelem és iskola E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

Gyermekvédelem és iskola E-KÖNYV leírása

A család nélkül felnövõ gyermekek, fiatalok nevelkedésének kérdése nagyon régi, mondhatni az emberi társadalom strukturálódásával egyidõs, hiszen mindig voltak gyermekek, akik valamilyen okból elveszítették eredeti családi közösségüket. A mai Magyarországon – és persze a modern társadalmakban – nemcsak árvákról van szó, hanem olyan gyermekekrõl, akiknek szülei valamilyen okból nem képesek biztosítani gyermekük felnevelését. Természetesen nemcsak a kisgyermekek ellátásáról van szó, hanem a felnövekvõkrõl, akiket iskoláztatni kell, segíteni abban, hogy felnõtt korukban foglalkozást választhassanak. Az iskolázás – mint más közösségekben – ebben a csoportban is egyike a döntõ kérdéseknek, hiszen ez készít fel a felnõttkorra, a szocializálódás és a pályaválasztás szempontjából is döntõ jelentõségû.

A könyvben megismerjük e kérdések történeti alakulását, a szakirodalomban kimutatott nemzetközi összefüggéseket, a magyar fejleményeket a 19. századtól napjainkig, egészen a jelenkor törvényhozásának problémáiig. Emellett összetett képet kapunk a gyermekvédelmi intézményekrõl a bennük dolgozó szakemberek elmondása alapján, s nem utolsó sorban a fiatalokról, akiket kérdõívvel keresett fel a szerzõ.

Leave a Reply