Férfiképmás – Kultúrharc a 19. század végén

Oldal tartalma:

Pataki Éva - Férfiképmás - Kultúrharc a 19. század végén

Letöltés Férfiképmás – Kultúrharc a 19. század végén könyvet pdf, epub és mobi

Férfiképmás – Kultúrharc a 19. század végén.pdf
Férfiképmás – Kultúrharc a 19. század végén.epub
Férfiképmás – Kultúrharc a 19. század végén.mobi

  • ATHENAEUM 2000 KÖNYVKIADÓ KFT.
  • Szépirodalom
  • 264 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789632938615
  • Cikkszám: 1069996
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Férfiképmás – Kultúrharc a 19. század végén

Töltse le az ingyenes PDF Férfiképmás – Kultúrharc a 19. század végén fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Férfiképmás – Kultúrharc a 19. század végén PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Férfiképmás – Kultúrharc a 19. század végén (pdf, epub és mobi)

Férfiképmás – Kultúrharc a 19. század végén leírása

Az 1890-es évek elejének Budapestjén lázasan folyik a készülődés a magyarság ezeréves fennállásának megünneplésére. A millenniumi előkészületek forgatagában Pulszky Károly, a nemzetközi hírű, becsvágyó művészettörténész megkapja élete lehetőségét: a kormány mesés összeget bocsát a rendelkezésére, hogy az Országos Képtár igazgatójaként világszínvonalú műkincsgyűjteményt hozzon létre Magyarországon. Károly érzi, hogy a majdani Szépművészeti Múzeum megalapításával nem csupán hazájának tehet maradandó szolgálatot, de végre talán örökké elégedetlen apja, Kossuth egykori minisztere, Pulszky Ferenc elismerését is kivívhatja. Ám irigyei mindeközben csak az alkalmat lesik, hogy magasztos törekvéseit a pártpolitika sarába ránthassák, és gyűlölt családjával együtt végleg tönkretehessék a túl gyorsan túl magasra jutott fiatalembert. Országos botrány készül, amelyben a becsületnél is több forog kockán…

Pataki Éva számos nagy sikerű magyar film, köztük Mészáros Márta klasszikus alkotásainak (Napló-sorozat, A temetetlen halott, Aurora Borealis) forgatókönyvírója. Legújabb regénye a dualizmuskori Magyarország újjászületésének idejébe, nagyra törő álmok és sosem látott lehetőségek világába repíti az olvasót – mégis több, mint egy izgalmas történelmi regény. Örök magyar mese a világszínvonalú szakmai hozzáértés és a hataloméhes középszer kultúrharcos összecsapásairól.

Leave a Reply