Félúton ég és föld között

Oldal tartalma:

Félúton ég és föld között

Letöltés Félúton ég és föld között könyvet pdf, epub és mobi

Félúton ég és föld között.pdf
Félúton ég és föld között.epub
Félúton ég és föld között.mobi

  • L’Harmattan Kiadó
  • 206 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789634141501
  • Cikkszám: 1048582
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Félúton ég és föld között

Töltse le az ingyenes PDF Félúton ég és föld között fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Félúton ég és föld között PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Félúton ég és föld között (pdf, epub és mobi)

Félúton ég és föld között leírása

A magyar irodalom egységessége vagy a trianoni határok mentén szerveződő regionális megosztottsága egyike azon lezáratlan kérdéseknek, amelyek kijelölték a rendszerváltás utáni irodalomtörténeti kutatások irányát. Ma is létezik határon túli irodalom, vagy a magyar kultúra földrajzi, ideológiai megosztottsága véget ért a kommunista diktatúrák bukásával? Melyek azok a kritériumok, amelyek meghatározzák egy alkotó vagy egy adott lírai mű identitását? A második világháború utáni erdélyi költészet elemzése során a szerző azoknak az esztétikai-poétikai irányzatoknak a bemutatására vállalkozik, amelyek az 50-es, 60-as, majd a 70-es és 80-as évek sajátosságain át a kortárs erdélyi líra jellegzetességeihez elvezetnek. Tíz erdélyi költő alkotásait számba véve azt vizsgálja, hogy a különféle identitásalakzatok miként hozhatók kapcsolatba az elmúlt bő fél évszázad ideológiai-politikai változásaival és a társadalmi viszonyok átalakulásával.

SZILVESZTER LÁSZLÓ SZILÁRD PhD (1976) irodalomtörténész. Egyetemi tanulmányait a Babes-Bolyai Tudományegyetemen végezte 1999-ben, ugyanitt szerzett doktori címet 2008-ban. Kutatási területe a XX. századi és a kortárs magyar líra. Eddig megjelent kötetei: Festett az arcom nékem is… Irónia a modern és posztmodern költészetben (2009), Az irónia nyelve a két világháború közötti magyar lírában (2012), Értékválság és értékváltás… Szemelvények az elmúlt száz év magyar költészetéből (2013)

Leave a Reply