Éva lányom

Oldal tartalma:

Zsolt Ágnes - Éva lányom

Letöltés Éva lányom könyvet pdf, epub és mobi

Éva lányom.pdf
Éva lányom.epub
Éva lányom.mobi

  • 21. Század Kiadó
  • Életrajz
  • 190 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9786155955679
  • Cikkszám: 1071540
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Éva lányom

Töltse le az ingyenes PDF Éva lányom fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Éva lányom PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Éva lányom (pdf, epub és mobi)

Éva lányom leírása

Heyman Évát 1944-ben, Nagyváradon hurcolták előbb gettóba, majd Auschwitzba, ahol személyesen Mengele küldte a halálba. Tizenhárom éves volt. Titkos naplóját édesanyja találta meg, aki könyvvé formálta és kiadta. Így lett Éva naplója a holokauszt egyik legmegrázóbb dokumentuma. Az olykor érezhető anyai beavatkozástól a napló még megrázóbb lett, főként, mert tudjuk: a megjelenés után Éva édesanyja mély depresszióba esett, majd öngyilkos lett. A napló azóta megjelent angolul, héberül, néhány évvel ezelőtti, A piros bicikli című magyar kiadása után pedig németül, franciául, spanyolul és baszk nyelven is.

,,Pedig, kis Naplóm, én nem akarok meghalni, én még akkor is élni akarok, ha egyedül az egész körzetből csak én maradhatnék itt. Én egy pincében vagy egy padláson vagy bármilyen lyukban is kivárnám a háború végét, én, kis Naplóm, még a kancsi csendőrtől, aki elvitte a lisztet tőlünk, még attól is hagynám magam megcsókolni, csak ne öljenek meg, csak hagyjanak élni!"

A család elhurcolásáról Zsolt Béla Kilenc koffer című könyvében írt, melyet ,,Az emberi becstelenség krónikája"-ként tart számon a The Observer.

Leave a Reply