Életünket és vérünket

Oldal tartalma:

Életünket és vérünket

Letöltés Életünket és vérünket könyvet pdf, epub és mobi

Életünket és vérünket.pdf
Életünket és vérünket.epub
Életünket és vérünket.mobi

A könyv részletei Életünket és vérünket

Töltse le az ingyenes PDF Életünket és vérünket fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Életünket és vérünket PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Életünket és vérünket (pdf, epub és mobi)

Életünket és vérünket leírása

Az uralkodók minden időben igyekeztek biztosítani személyes védelmüket; ezt a célt
szolgálta testőrgárdájuk. Nemcsak bizalmi, őrző-védő feladatot jelentett ez, hanem egyben reprezentatív célokat is szolgált. Ezt jelképezte díszes, megkülönböztető egyenruhájuk is.
A testőrök általában kitűnően kiképzett, fegyelmezett és harcban kitüntetett daliás legények
voltak, akik büszkén viselték a Gárda jelzőt. A történelem folyamán egyes uralkodók híres
alakulatokat hoztak létre: többek között a római pretoriánusokat, Napóleon öreg gárdáját vagy éppen a pápaság a svájci testőrségét. Természetesen a magyar uralkodók is rendelkeztek testőrséggel. Közülük kiemelkedik Mária Terézia magyar ifjakból alakított Magyar Nemes Testőrsége, amely Bessenyei Györgytől Kisfaludy Sándorig nemzeti irodalmunk aranykönyvébe is beírta nevét. A sokak által még napjainkban is gyalázott un. „Horthy-korszak” testőrsége volt az, amely, a nemzeti függetlenségre és a haza védelmére tett esküje mellett híven kitartva, bátran felvette a harcot a német megszállókkal, majd a Szent László Hadosztály kötelékében a szovjet felszabadítókkal. Könyvünk áttekinti e valóban elit gárda történetét az Árpád-kortól az 1945-ben leadott utolsó puskalövésig, amelyet a haza védelmében tettek. Egy elfelejtett testületre igyekszik emlékezni e munka, amelynek tagjai sok dicsőséget szereztek hazánknak. Előttük tiszteleg ez az írás.

Leave a Reply