Egy hadmérnök életútja

Oldal tartalma:

Okváth Imre - Egy hadmérnök életútja

Letöltés Egy hadmérnök életútja könyvet pdf, epub és mobi

Egy hadmérnök életútja.pdf
Egy hadmérnök életútja.epub
Egy hadmérnök életútja.mobi

  • L’Harmattan Kiadó
  • Történelmi
  • 316 oldal
  • Kötés: kemény
  • ISBN: 9789634140740
  • Cikkszám: 1046126
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Egy hadmérnök életútja

Töltse le az ingyenes PDF Egy hadmérnök életútja fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Egy hadmérnök életútja PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Egy hadmérnök életútja (pdf, epub és mobi)

Egy hadmérnök életútja leírása

Jelen kötetben egy olyan ember életpályája bontakozik ki az Olvasó előtt, aki kivételes modern kori polihisztorként(kiváló tervezőgépészmérnök, bátor katona, tehetséges rajz- és festőművész, kiemelkedő sportoló) élte túl a huszadik század vérzivataros korszakait.

Haris Béla hadmérnök alezredes élete természetesen nem egyedi a diktatúrák emberpróbáló évtizedeiben, hiszen tíz- és tízezrek osztoztak hasonló vagy még súlyosabb megpróbáltatásokban. Ami kiemeli őt a meghurcoltatást és kitaszítottságot elszenvedő kortársai közül, az elfeledett vagy tudatosan elfeledtetni kívánt magas színvonalú mérnöki munkáinak nagy száma, szilárd katolikus jelleme és erkölcsisége. Életének legnehezebb periódusaiban humanizmusa, nemzetének és családjának mélyen gyökerező szeretete segítette át megpróbáltatásai elviselésében és töretlen alkotókedvének fenntartásában. Megaláztatásai, élete végéig tartó megbélyegzettsége, családtagjainak hátrányos megkülönböztetése ellenére több tucat katonai és polgári létesítmény, berendezés létrehozásában működött közre az idők folyamán, amelyek közül sokat még ma is nap mint nap használunk.

Haris Béla életével és tevékenységével, gyarlóságain és hibáin mindig felülemelkedni képes emberként rászolgált az utókor tiszteletére, megbecsülésére, és követendő példaként állítható a jövő nemzedéke elé.

Leave a Reply