Becsület és kötelesség 1.

Oldal tartalma:

Gróf Edelsheim Gyulai Ilona - Becsület és kötelesség 1.

Letöltés Becsület és kötelesség 1. könyvet pdf, epub és mobi

Becsület és kötelesség 1..pdf
Becsület és kötelesség 1..epub
Becsület és kötelesség 1..mobi

  • Európa Könyvkiadó
  • Történelmi
  • 456 oldal
  • Kötés:
  • ISBN: 9789634059325
  • Cikkszám: 1067078
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Becsület és kötelesség 1.

Töltse le az ingyenes PDF Becsület és kötelesség 1. fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Becsület és kötelesség 1. PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Becsület és kötelesség 1. (pdf, epub és mobi)

Becsület és kötelesség 1. leírása

Gróf Edelsheim Gyulai Ilona 1918. január 14-én született Budapesten.Életének döntő fordulata 1940 áprilisában következett be, amikor férjhez ment Horthy Miklós kormányzó fiához, Istvánhoz. Ezzel a "vidéki grófkisasszony" – valóságosan és jelképesen is – áttette székhelyét a budai várba, és akarva-akaratlan történelmi szereplővé-személyiséggé, cselekvő tanúvá lépett elő.
1942 augusztusában Horthy István kormányzóhelyettes tragikus repülőszerencsétlenség áldozata lett, s ettől fogva a fiatal özvegy a kormányzó bizalmasaként, szerényen a háttérben maradva egyre fontosabb szerepet játszott: józansága, példás lelki ereje és kivételes érzékenysége nagy hatással volt mindenkire, akivel kapcsolatba került.
Az emlékezések első kötetében talán az egyik leghitelesebb tanú szólal meg a XX. századi magyar történelem egyik döntő szakaszának eseményeiről. Horthy István kormányzóhelyettes özvegye sok döntő momentum és helyzet szemlélője és aktív szereplője volt. Mindaz, amiről a könyvben ír, egy őszinte, tiszteletre méltó személyiség vallomása. Egy rendkívüli asszony memoárja ez. 

Leave a Reply