Az ötödik kockázat

Oldal tartalma:

Michael Lewis - Az ötödik kockázat

Letöltés Az ötödik kockázat könyvet pdf, epub és mobi

Az ötödik kockázat.pdf
Az ötödik kockázat.epub
Az ötödik kockázat.mobi

  • Gabo Kiadó
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 272 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789634068167
  • Cikkszám: 1071552
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Fordító:

A könyv részletei Az ötödik kockázat

Töltse le az ingyenes PDF Az ötödik kockázat fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Az ötödik kockázat PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Az ötödik kockázat (pdf, epub és mobi)

Az ötödik kockázat leírása

Michael Lewis segítségével bepillantást nyerünk az amerikai kormányzat kulisszái mögé, amely ellen saját vezetői indítottak támadást. A Mezőgazdasági Minisztériumban olyan létfontosságú programokat vágnak meg, mint az élelmiszerjegyek és az iskolaebédek. 
A Kereskedelmi Minisztériumnak nem lesz elég munkatársa, hogy megfelelően levezényelje a 2020-as népszámlálást. Az Energiaminisztériumban, ahol a nemzetközi nukleáris kockázattal foglalkoznak, nem világos, hogy lesz-e elég felügyelő, aki nyomon követi és lokalizálja a feketepiaci urániumot, megelőzve a terroristákat. 

A szándékos tudatlanság szerepet játszik ezekben a fenyegető katasztrófákban. 
Ha maximalizálni akarjuk a rövid távú nyereséget 
a hosszú távú költségekre való tekintet nélkül­, jobban járunk, ha nem ismerjük a költségeket. Ha meg akarjuk őrizni a személyes immunitásunkat a nehéz problémákkal szemben, jobb meg sem érteni a problémákat. Van a tudatlanságnak előnye, és a tudásnak hátránya. A tudás az életet zavarosabbá és bonyolultabbá teszi olyan ember számára, aki a világot világnézetté akarja zsugorítani. 

Ha ebben a könyvben vannak veszélyes bolondok, akkor vannak hősök is – persze dicsőség nélkül. Ők a köztisztviselők, akiknek a tudása, elhivatottsága és kezdeményezőkészsége tartja mozgásban a gépezetet. Michael Lewis megkérdezi tőlük, mi nem hagyja nyugodni őket éjszaka.

MICHAEL LEWIS a Brókerpóker, a Moneyball (Pénzcsináló), a The Blind Side (A szív bajnokai), A nagy dobás és a Harcos pszichológusok sikerkönyvek szerzője. 
A kaliforniai Berkeley-ben él feleségével és három gyermekével.

Leave a Reply