Az orosz arisztokrácia végnapjai

Oldal tartalma:

Douglas Smith - Az orosz arisztokrácia végnapjai

Letöltés Az orosz arisztokrácia végnapjai könyvet pdf, epub és mobi

Az orosz arisztokrácia végnapjai.pdf
Az orosz arisztokrácia végnapjai.epub
Az orosz arisztokrácia végnapjai.mobi

  • Európa Könyvkiadó
  • Történelmi
  • 624 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789630799249
  • Cikkszám: 1026124
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Az orosz arisztokrácia végnapjai

Töltse le az ingyenes PDF Az orosz arisztokrácia végnapjai fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Az orosz arisztokrácia végnapjai PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Az orosz arisztokrácia végnapjai (pdf, epub és mobi)

Az orosz arisztokrácia végnapjai leírása

"Olyan események közelednek, amelyekhez hasonlót nem látott a világ a barbárok támadásai óta. Mindaz, ami életünket képezi, fölöslegesnek fog tűnni a világ számára. A barbárság újabb periódusa fog kezdődni, ami el fog tartani évtizedekig." (1914 májusában mondta ezeket a szavakat Nyikolaj Vrangel báró a vele együtt iszogató Valentyin Zubov grófnak.)
Hamarosan bekövetkezett, amit Vrangel báró megjósolt: forradalom, polgárháború, totális diktatúra, lágerek, tömeggyilkosságok – és e történelmi kataklizma részeként az orosz arisztokrácia elpusztítása: egy genocídium, mellyel mindeddig nem túl sokat foglalkoztak a történészek.Vérfagyasztó incidensek tömkelege, lángoló paloták, udvarházak és birtokok, éjszakai menekülések a fosztogató vöröskatona-bandák, parasztok, szovjethivatalnokok elől, sokszoros bebörtönzések, lelki terror, kivégzések, száműzések: annak története, hogyan hullottak szét és pusztultak el ezek az évszázados múltú, dúsgazdag, művészet- és kultúrapártoló dinasztiák, a régi Oroszországgal egyetemben.Annak története is ugyanakkor, hogyan élték, élhették túl egyesek – a "bivsije", a "régiek", a "hajdanvoltak", a "levitézlettek" – ezt a világégést, hogyan próbáltak helyet találni maguknak a Szovjetunió új, ellenséges közegében, illetve természetesen külföldön, az emigráció legtöbbször igen keserű kenyerén.
Douglas Smith russzista történész, korábban az amerikai külügyminisztérium Oroszországban dolgozó tisztviselője, a Szabad Európa Rádió oroszszakértője, jelenleg a University of Washington professzora, eddig három könyvet publikált az orosz történelemről: Nagy Katalin koráról, az orosz szabadkőművességről, illetve Patyomkin herceg és Katalin levelezéséről.
"Fontos történelmi munka, sőt több annál: megrendítő emberi történetek sora az orosz arisztokrácia csillogó múltjáról, pusztulásáról és egyes tagjainak túléléséről." (Simon Sebag Montefiore)

Leave a Reply