Az örök karácsony

Oldal tartalma:

Szabó Dezső - Az örök karácsony

Letöltés Az örök karácsony könyvet pdf, epub és mobi

Az örök karácsony.pdf
Az örök karácsony.epub
Az örök karácsony.mobi

  • Lazi Könyvkiadó
  • Szépirodalom
  • 201 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632672311
  • Cikkszám: 1043249
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Az örök karácsony

Töltse le az ingyenes PDF Az örök karácsony fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Az örök karácsony PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Az örök karácsony (pdf, epub és mobi)

Az örök karácsony leírása

A karácsony a legszemélyesebb keresztény ünnep: mást üzen annak, aki szerettei gyűrűjében él, és mást a magányosnak.
Szabó Dezső még gimnazista korában elköltözött a szülői házból, majd az érettségit követően Kolozsvárról is. Önkéntes száműzetése haláláig tartott, mert felismerte: Ahhoz, hogy én lássak igazi látással: megfogamzón és megmaradón: egyedül kell lennem. Sajnos magánya túl tökéletesre sikerült, sosem talált társra az életben.
Érthető, hogy számára a karácsony csendes szenvedés, az egyedüllét szomorúsága volt. De azért karácsonyfát mindig állított magának. Mivel igazi karácsonyokról csak gyermekkori emlékei lehettek, idevágó írásaiban az önéletrajzi eredetű motívumok gyakorta megjelennek. Novelláiban a karácsony valamiféle amplifikáló erővel bír: mindenkiből kihozza, felnagyítja, megerősíti a benne rejtőzködő szépet és jót.
Szabó Dezső karácsonyi elbeszélései egyként igazolják: a végzetes magánnyal való fájdalmas szembenézés és a nagy morális összefoglalások kiváltói voltak életében a karácsony esték.

Leave a Reply