Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig?

Oldal tartalma:

Hernádi Ilona - Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig?

Letöltés Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig? könyvet pdf, epub és mobi

Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig?.pdf
Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig?.epub
Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig?.mobi

  • L’Harmattan Kiadó
  • Társadalomtudomány
  • 216 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789634141266
  • Cikkszám: 1054180
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig?

Töltse le az ingyenes PDF Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig? fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig? PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig? (pdf, epub és mobi)

Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig? leírása

2016 nyarán Lancasterben egy nemzetközi fogyatékosságtudományi (Disability Studies) konferencián négyen is előadtak e kötet szerzői közül. Az angol illetőségű szekcióvezető egyszerűen földrengetőnek nevezte ott bemutatott eredményeinket. 

Az előzmény: egy 2002-ben született összegző kötetben, A Taigetosztól az esélyegyenlőségig címűben (Kálmán Zsófia és Könczei György) jogi, történeti, kulturális, gazdasági és politikai, sőt, orvosi utat jártak be. Jelen tanulmánykötet arra vállalkozik, hogy felismerjen és bejárjon az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig visszafelé vezető társadalmi utakat.

A kutatásunk elméleti alapjait alapját a feminizmus és a fogyatékosságtudomány adják. E két tudományterület szemléletét és eredményeit e kötet szövegei kapcsolják össze hazánkban elsőként. Mindenekelőtt az emberi élet útjait-állomásait követjük. Az anyasággal, várandóssággal kapcsolatos feminista elemzés megalapozza a fogyatékossággal élő gyermekek örökbeadásával és a felnőtt fogyatékos emberek szülővé válásával kapcsolatos kutatásaink hangsúlyos szempontjait is. 

A hatalommal való felruházás és az önrendelkezés alapelveire építve munkánkat fogyatékossággal élő, participatív kutatótársakkal együtt végezzük, akik megélt tapasztalataikkal segítik tovább finomítani, pontosítani kérdésfeltevéseinket, s meglátásaikkal támogatják a fókuszálást, gondolkodást, elemzést. Részvételük nem csak e kutatást gazdagítja, hanem értékes hozzájárulás a participatív kutatások módszertanához is. A kötet végén könnyen érthető nyelven is összegezzük a kutatás tartalmát.

Nem csupán egy tanulmánykötetet, hanem az OTKA K111917 Esélyegyenlőségtől a Taigetoszig? kutatás elméleti pilléreit tartja a kezében az Olvasó. Kutatásunk mind nemzetközi, mind hazai területen hiánypótló: átfogó, interdiszciplináris elemzésre ezen a területen még nem került sor.

Leave a Reply