A történelmi filmek szociológiája

Oldal tartalma:

Erőss Gábor - A történelmi filmek szociológiája

Letöltés A történelmi filmek szociológiája könyvet pdf, epub és mobi

A történelmi filmek szociológiája.pdf
A történelmi filmek szociológiája.epub
A történelmi filmek szociológiája.mobi

  • L’Harmattan Kiadó
  • Társadalomtudomány
  • 196 oldal
  • Kötés: kartonált
  • ISBN: 9789634144922
  • Cikkszám: 1069380
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A történelmi filmek szociológiája

Töltse le az ingyenes PDF A történelmi filmek szociológiája fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A történelmi filmek szociológiája PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A történelmi filmek szociológiája (pdf, epub és mobi)

A történelmi filmek szociológiája leírása

Miért azonosulunk a Megáll az idő kamasz hőseivel? Miért dőlünk be Mel Gibson skótszoknyájának? Miért olyannak látjuk a múltat, amilyennek a Titanic vagy éppen a Csinibaba megmutatja? És fordítva: miért éppen olyannak mutatja, amilyennek képzeljük?

A történelmi filmek sajátossága, hogy pontosan azt hisszük el a moziban,ami nem igaz, és abban kételkedünk, ami korhű. De van még egy különlegességük: képesek utalásokkal megmutatni azt is, ami közvetlenül nem is látható a filmvásznon: a képmezőn kívülre, a hangkulisszák mögé vezetve minket. Milyennek mutatja a magyar mozi a háborút s a békét?

Milyennek ábrázolja a külföldieket, besenyőket, cigányokat, svábokat, zsidókat? És hogy néz ki a valamikori Budapest a filmvásznon? Hogyan avatkozott bele a politika a magyar filmgyártásba az elmúlt 60 évben?

E kötet arra vállalkozik, hogy három diszciplína – a történettudomány, a szociológia és a filmtudomány – határmezsgyéjén kutatva tárja fel, hogy hogyan varázsol nekünk a mozi múltat. A filmes mező fogalma mentén mutatja be a filmgyártás kontextusát és az egymással párhuzamos (vagy egymással szemben álló) kollektív emlékezeteket. Feltárja azokat a folyamatokat, melyek révén a filmipar szívhez szóló emlék-képeket és nagytotálokkal bemutatott történelem-képeket hoz létre, amelyeket a nézők valószerűnek és hitelesnek fogadnak el.

Leave a Reply