A sötétség felé

Oldal tartalma:

Gitta Sereny - A sötétség felé

Letöltés A sötétség felé könyvet pdf, epub és mobi

A sötétség felé.pdf
A sötétség felé.epub
A sötétség felé.mobi

  • Park Könyvkiadó Kft.
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 528 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789633550090
  • Cikkszám: 1019591
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A sötétség felé

Töltse le az ingyenes PDF A sötétség felé fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A sötétség felé PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A sötétség felé (pdf, epub és mobi)

A sötétség felé leírása

Mindenkinek hatalmában áll választani jó és rossz között. – Órigenész
Gitta Sereny mára klasszikusnak számító művében a treblinkai haláltábor parancsnokának, Franz Stanglnak a Harmadik Birodalomban befutott pályáját vázolja fel, és vizsgálja a jellemét formáló hatásokat. A haláltáborok parancsnokai közül Stangl volt az egyetlen, akit felelősségre vontak: a düsseldorfi bíróság 1970-ben bűnrészesnek találta legalább 900 000 ember halálában, és életfogytiglani börtönre ítélte. Sereny heteken át beszélgetett vele a börtönben, az összesen több mint 70 órás interjúból született ez a könyv.
A szerző elsődleges célja nem az elborzasztás. Azt kutatja, hogy milyen módon alakítja az egyén személyisége a politikát, illetve torzíthatja a politika a személyiséget. Kíméletlenül rámutat: az egyén erkölcsi erejének vagy bátorságának hiánya, illetve elfojtása tragikus következményekkel jár a nemzetek jövőjére és az emberi sorsra nézve.
Lebilincselő és gondolatébresztő mű a náci népirtásról. Megvilágít, és új dimenzióba helyez reakciókat, eddig meg nem értett viselkedésmódokat. – Sunday Telegraph
Gitta Sereny fáradhatatlanul kutatta témáit: a tényeket mindig fontosnak tartotta, de célja a motiváció feltárása volt. – The Guardian
Gitta Sereny (1921-2012) magyar-osztrák származású újságíró, író. Érdeklődése középpontjában a Harmadik Birodalom és a problémás gyermeksorsok állnak. Fő művei: a kiskorú gyermekgyilkosról szóló The Case of Mary Bell (Mary Bell esete, 1972), a Hitler főépítészéről írott Albert Speer küzdelme az igazsággal (1995) és az önéletrajzi jellegű The German Trauma, 1938-2001 (A német trauma, 1938-2001).

Leave a Reply