A somme-i csata első napja – 1916 július 1.

Oldal tartalma:

Martin Middlebrook - A somme-i csata első napja - 1916 július 1.

Letöltés A somme-i csata első napja – 1916 július 1. könyvet pdf, epub és mobi

A somme-i csata első napja – 1916 július 1..pdf
A somme-i csata első napja – 1916 július 1..epub
A somme-i csata első napja – 1916 július 1..mobi

  • Saxum Kiadó
  • Történelmi
  • 366 oldal
  • Kötés: kemény
  • ISBN: 9789632482521
  • Cikkszám: 1048411
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A somme-i csata első napja – 1916 július 1.

Töltse le az ingyenes PDF A somme-i csata első napja – 1916 július 1. fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A somme-i csata első napja – 1916 július 1. PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A somme-i csata első napja – 1916 július 1. (pdf, epub és mobi)

A somme-i csata első napja – 1916 július 1. leírása

1916. július 1-én a Somme-nál brit katonák hosszú sorai emelkedtek ki a lövészárkaikból és lassú, egyenletes léptekkel elindultak a német állások felé, ahol a széles szögesdrót akadályok mögötti német géppuskások már várták őket. A nap végére az elavult taktika és a modern hadviselés összecsapása a britek szörnyű vereségéhez vezetett. Egyetlen nap alatt 60 000 katonájukat vesztették el, köztük 20 000 halottat. A somme-i csata első napja a brit hadtörténelem legvéresebb fekete napja lett, és az angol nyelvterületeken sokak számára az egész háború hiábavalóságának valamint az egyszerű katonák hősiességének szimbólumává vált.
Martin Middlebrook könyve ennek az egyetlen napnak a történetét dolgozza fel, amit az tesz különösen érdekessé az olvasó számára, hogy nem csupán a hivatalos iratokra támaszkodik, hanem annak a több száz túlélőnek a személyes elbeszélésére is, akikkel a szerző könyve írásakor (1969-71) még személyesen is találkozhatott. Jó részük a háborús lelkesedés hatására önkéntesen bevonult hétköznapi emberek voltak, akik egyszer csak olyan borzalmak és pusztítás középpontjában találták magukat, amire az emberiség történetében addig még nem volt példa. A magával ragadó és lesújtó történet az igazságot kívánja bemutatni egy egész generáció feláldozásának hátteréről, akiket nem csak az ellenség golyói öltek meg, hanem a saját vezetőik ostobasága is.
E könyv – tudtunkkal – az első magyar nyelven megjelenő munka, amely a somme-i csatával foglalkozik. Mostani, első hazai kiadását különösen aktuálissá teszi, hogy a somme-i csata száz évvel ezelőtt kezdődött.

Leave a Reply