A provence-i kisasszonyok

Oldal tartalma:

Patrick De Carolis - A provence-i kisasszonyok

Letöltés A provence-i kisasszonyok könyvet pdf, epub és mobi

A provence-i kisasszonyok.pdf
A provence-i kisasszonyok.epub
A provence-i kisasszonyok.mobi

  • General Press Kiadó
  • Szépirodalom
  • 516 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789639648722
  • Cikkszám: 1028146
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A provence-i kisasszonyok

Töltse le az ingyenes PDF A provence-i kisasszonyok fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A provence-i kisasszonyok PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A provence-i kisasszonyok (pdf, epub és mobi)

A provence-i kisasszonyok leírása

A 13. századi Európába, a királyok, hercegek, grófok, lovagok, úrhölgyek és trubadúrok világába kalauzol el szerzőnk. A katalóniai Berengár Rajmund gróf kemény harcokban nyerte vissza örökségét, a dél-franciaországi Provence-t, amelyet erős állammá formált. Hűbérura a pápa, illetve Frigyes császár – mikor melyiknek érezhető jobban a hatalma. Állandó éberségre van szüksége, hogy kicsiny birodalmát megőrizhesse.
A gyönyörű Provence-ban élő gróf életét beárnyékolja, hogy nem született fiúörököse, a sors négy leánygyermekkel áldotta meg. Egy nap azonban a grófnak egy "erdei boszorkány" különös jóslatot mond: négy lánya négy koronát hoz neki, és minden égtáj felé híressé teszi a nevét.
A jóslat beteljesülni látszik: Margit, a legidősebb leány IX. Lajos francia király felesége lesz, míg Eleonóra III. Henrik oldalán Anglia királynéja. Sanciát az angol király öccséhez adják, aki rövid időre megszerzi a német trónt. Beatrix, a legfiatalabb, Anjou Károlyhoz megy feleségül, és a magyar Anjou-ház ősanyja lesz belőle. Négy lány – négy különböző vílág. A provence-i kisasszonyok forrongó és izgalmas korban éltek, amikor a királyi feleségek is alakították a politikai, nagyhatalmi történéseket, s bár Provence a nagyhatalmak árnyékában egyre inkább háttérbe szorul, a négy királyné ragyogása még sokáig fénnyel borítja be.
Patrick de Carolis hallatlanul izgalmas regénye hűen követi a történelmi eseményeket, a romantikát különösen jó érzékkel vegyíti a realista történetmondással. A Franciaországban több kiadást is megélt regény szerzőjének ez az első Magyarországon megjelenő könyve.

Leave a Reply