A nagy Gatsby

Oldal tartalma:

F. Scott Fitzgerald - A nagy Gatsby

Letöltés A nagy Gatsby könyvet pdf, epub és mobi

A nagy Gatsby.pdf
A nagy Gatsby.epub
A nagy Gatsby.mobi

 • Európa Könyvkiadó
 • Regény
 • 240 oldal
 • Kötés: cérnafűzött ragasztókötés
 • ISBN: 9789630794350
 • Cikkszám: 1042450
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:
 • A könyv alapján készült film adatlapja itt:

  A nagy Gatsby - A film a Mafab.hu-n

  A könyv részletei A nagy Gatsby

  Töltse le az ingyenes PDF A nagy Gatsby fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A nagy Gatsby PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

  Könyv Összegzés A nagy Gatsby (pdf, epub és mobi)

  A nagy Gatsby leírása

  F. Scott Fitzgerald 1925-ben, A nagy Gatsby-vel ért pályája csúcsára: ez az a regénye, amely önmagában is előkelő helyet biztosítana számára a világirodalom nagyjai között.

  Jay Gatsby, a titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának története nemcsak a dekadens és túlhabzó "dzsesszkorszakot", a húszas éveket jeleníti meg művészi tökéllyel, hanem az amerikai mitológia, "az amerikai álom" olyan örök témáit is, mint ambíció, pénz és hatalom bűvölete, a lehetetlen megkísértése és az újrakezdés lehetősége. A szegény sorból száramzó Gatsby beleszeret egy gazdag lányba, Daisybe; a háború elsodorja őket egymástól, s míg a fiatalember a tengerentúlon harcol, a lány férjhez megy egy faragatlan, ámde dúsgazdag emberhez, Tom Buchananhez. Hazatérése után Gatsby fanatikus akarással (és az eszközökben nem válogatva) vagyont szerez, hogy "méltó" legyen Daisyhez és újra meghódíthassa az asszonyt, akinek még a hangja is "csupa pénz".

  Mesteri szimbólumok, elegáns szerkezet, kristálytiszta próza, s a görög tragédiák sorsszerűségével kibontakozó cselekmény teszik remekművé A nagy Gatsby, amely több mint négy évtizeddel első magyar megjelenése után most új fordításban olvasható.

Leave a Reply