A nagy Fermat-sejtés

Oldal tartalma:

Simon Singh - A nagy Fermat-sejtés

Letöltés A nagy Fermat-sejtés könyvet pdf, epub és mobi

A nagy Fermat-sejtés.pdf
A nagy Fermat-sejtés.epub
A nagy Fermat-sejtés.mobi

  • Park Könyvkiadó Kft.
  • Tudományos könyvek
  • 344 oldal
  • Kötés: cérnafűzött ragasztókötés
  • ISBN: 9789633550830
  • Cikkszám: 1033656
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A nagy Fermat-sejtés

Töltse le az ingyenes PDF A nagy Fermat-sejtés fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A nagy Fermat-sejtés PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A nagy Fermat-sejtés (pdf, epub és mobi)

A nagy Fermat-sejtés leírása

Világsikerű, tudományos bestseller!

"Igazán csodálatos bizonyítást találtam erre a tételre, de ez a margó túl keskeny, semhogy ideírhatnám." A 17. században élt Pierre de Fermat-nak e szavai felcsigázták az emberek képzeletét, s különös matematikai küzdelemre készítettek az eljövendő nemzedékeket. Jóllehet a problémát igazán egyszerű megfogalmazni (nevezetesen: az xn+yn=zn egyenletnek, amennyiben x, y, z és n pozitív egész számok, n>2 esetén nem létezik megoldása), a matematikusok 350 éven át sikertelenül próbáltak megbirkózni vele. A nagy Fermat-sejtés a matematika Szent Grálja lett. Voltak, akik egész életüket a bizonyításnak szentelték. Akadt, aki kétségbeesésében önkezével vetett véget életének, másvalakit pedig épp a nagy Fermat-sejtés mentett meg az öngyilkosságtól, ezért végrendeletében óriási díjat ajánlott fel a megoldásért. És akkor jött egy princetoni professzor, Andrew Wiles, aki már tízéves kora óta álmodozott a bizonyításról. 1993-ban, hét évi magányos és titokban végzett kutatómunka után szenzációs bejelentéssel kápráztatta el a világot: megvan a bizonyítás!
Minden idők leghíresebb matematikai problémájának megoldása egy hősies küzdelem története: a nagy ábrándok, szellemi nagyság és különleges eltökéltség emberi drámája. A könyv – mely eddig 22 országban jelent meg, és heteken át vezette az angol bestseller listákat – izgalmas megvilágításban mutatja be a matematikatörténet kiemelkedő pillanatait, a matematikai kutatás szépségét.

Leave a Reply