A magyar maffiaállam anatómiája E-KÖNYV

Oldal tartalma:

A magyar maffiaállam anatómiája E-KÖNYV

Letöltés A magyar maffiaállam anatómiája E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

A magyar maffiaállam anatómiája E-KÖNYV.pdf
A magyar maffiaállam anatómiája E-KÖNYV.epub
A magyar maffiaállam anatómiája E-KÖNYV.mobi

  • 315 oldal
  • eISBN: 9786160000000
  • Cikkszám: 1046361
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A magyar maffiaállam anatómiája E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF A magyar maffiaállam anatómiája E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A magyar maffiaállam anatómiája E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A magyar maffiaállam anatómiája E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

A magyar maffiaállam anatómiája E-KÖNYV leírása

„A maffiaállam nemzeti szinten rendszerszerû korrupciója már nem a klasszikus hétköznapi vagy alvilági eset, hiszen ezen a »fejlettségi fokon« a korrupció rejtegetni való devianciából egyszeriben az állami politika rangjára emelt, központilag vezérelt gyakorlattá válik. Itt nem az oligarchák vonják ellenõrzésük alá az államot, hanem egy politikai vállalkozás teremt magának oligarchakinevezési jogot. Vagyis nem egy gazdasági érdekcsoport veszi át az egyébként tõle személyileg és szervezetileg is különálló politika bizonyos szegmensei fölötti rendelkezést, hanem egy politikai vállalkozás maga válik egyúttal gazdasági vállalkozássá is, foglyul ejtve mind a politika, mind a gazdaság világát, és az államhatalom teljes fegyvertárával építve a maga maffiára jellemzõ kultúráját és befolyását. A maffiaállam a patriarchális családfõ jogosítványainak a közhatalom eszközeivel történõ illegitim kiterjesztése a nemzet egészére, a parazita állam privatizált formája, amely a törvényesített rablás eszközeivel osztja újra a vagyont. Ami nálunk 1998 és 2002 között elindult, majd 2010 óta kiteljesedett, azt leginkább az egykori Szovjetunió utódállamainak többségében történtekkel – Putyin Oroszországával, Azerbajdzsánnal vagy más közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaságokkal – lehetne rokonítani, csak a rendszerváltás óta nálunk bejárt politikai evolúciós út volt más.”

Magyar Bálint

Magyar Bálint a posztkommunista maffiaállam fogalmával új értelmezési keretet és nyelvhasználatot teremtett Orbán rendszerének leírására, ami ma már mind a tudományos vitákban, mind a közbeszédben megkerülhetetlen magyarázó erõvel bír. A magyar maffiaállam anatómiája Magyar Bálint e témában született eddigi írásainak az idegen nyelvû kiadásokhoz készült, bõvített, megújított és a kritikai megjegyzésekre reflektáló összegzése.

A kiadó

Leave a Reply