A kõfaragó E-KÖNYV

Oldal tartalma:

Bónizs Róbert - A kõfaragó E-KÖNYV

Letöltés A kõfaragó E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

A kõfaragó E-KÖNYV.pdf
A kõfaragó E-KÖNYV.epub
A kõfaragó E-KÖNYV.mobi

  • Regény
  • 400 oldal
  • eISBN: 9789634263036
  • Cikkszám: 1038752
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A kõfaragó E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF A kõfaragó E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A kõfaragó E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A kõfaragó E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

A kõfaragó E-KÖNYV leírása

Az Úr ezerháromszáznegyvenedik esztendejében, az idõs Anjou Károly Róbert király uralkodásának õszén a Magyar Királyság erõs, szilárd állam. Az uralkodó hosszas küzdelmek után megerõsítette a központi hatalmat, felszámolta a fõnemesi „kiskirályok” uralmát, és a felvirágzás útjára vezette az országot.

Zétényfi András, az ifjú kõfaragó és kõmûvesmester a királyné egyik kegyencének zaklatásai miatt kénytelen elhagyni szülõhelye várát és biztos megélhetését. A Zemplén és a Bükk környékén vándorolva elõbb a szentléleki kolostor pálos szerzeteseivel ismerkedik meg, majd az upponyi Dede-vár megerõsítésénél kap munkát, ám hamarosan innen is mennie kell.

Perényi Bulcsú, Szád-vár ura, az ifjú kisnemes leghõbb vágya, hogy a király lovagjává váljon, és miközben szerény birtokait igazgatja, izgatottan készül a hamarosan megrendezésre kerülõ vitézi tornára és a trónörökös, Lajos herceg váratlanul bejelentett vadászatára. Mindeközben húga, a szép Villõ sorra utasítja el nemesi kérõit, bírva betegeskedõ édesanyjuk ígéretét, hogy maga választhatja meg jövendõbelijét.

Bebek László, Csorba-kõ ura súlyos adósságokkal küzd, és végsõ kétségbeesésében a Rudabányáról a királyi kincstárba útnak indított ezüstrudakra veti szemét.

És mindeközben a sûrû erdõk mélyén ott rejtõzik egy könyörtelen haramia, aki csak ura parancsára vár, hogy beteljesítse annak a gyermek trónörökösök életére törõ Zách Felicián és családja kivégzése miatt forralt bosszúját…

Bónizs Róbert regénye kiterjedt kutatómunkán alapuló, rendkívül olvasmányos és hangulatos tükre a XIV. századi Magyar Királyság életének. A puszta történelmi tényeken túl élethû képet fest a vidéki nemesség és köznép életérõl, szokásairól, hétköznapjairól és ünnepeirõl, szerelmeirõl és halálos harcairól.

Leave a Reply