A halászó macska uccája

Oldal tartalma:

Földes Jolán - A halászó macska uccája

Letöltés A halászó macska uccája könyvet pdf, epub és mobi

A halászó macska uccája.pdf
A halászó macska uccája.epub
A halászó macska uccája.mobi

  • Atlantic Kft.
  • Regény
  • 316 oldal
  • Kötés: kartonált
  • ISBN: 9786155693519
  • Cikkszám: 1069663
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A halászó macska uccája

Töltse le az ingyenes PDF A halászó macska uccája fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A halászó macska uccája PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A halászó macska uccája (pdf, epub és mobi)

A halászó macska uccája leírása

A halászó macska uccája – igen, így hívják Párizs legkeskenyebb utcáját: Rue du Chat-qui-Peche -, mely a Szajnára fut ki, s mely alighanem Földes Jolánnak köszönhetően lett világhírű. Ezzel a regényével ugyanis az írónő 1936-ban megnyerte a londoni Pinker irodalmi ügynökség nemzetközi regénypályázatát.
Az utca a Sorbonne egyetem közelében van, ahová Földes Jolán angol és francia nyelvészeti szakra jelentkezett. Talán, ő is ott lakott az utcában, vagy a környékén, ahol nagyon különböző, de egytől-egyig, érdekes és rokonszenves figurák találkoznak a valóságban és a regény oldalain. A hontalan kisemberek különös világa ez, a főszereplők mind emigránsok: a Budapestről kivándorolt Barabás család öt tagja, Annus, Klári és Jani és a szülők, de rajtuk kívül ott van az orosz bankár, a feledhetetlen Bardachinov bácsi, egy litván tanárember és egy spanyol anarchista is. 
A mű eddig 14 nyelven 153 kiadásban jelent meg, és bár a szerzőt Magyarországon még mindig kevesen ismerik, külföldön annál népszerűbb. Eleanor Roosevelt, az Egyesült Államok elnökének felesége például ezt írta naplójában A halászó macska uccájáról: "…olyan jó könyv volt, hogy később újra el kellett olvasnom. … Mindenekelőtt, tetszik az alapgondolat, hogy az élet egy teljes egész. Talán többem van ma, mint neked, de a szerencse kereke fordulhat, és egyszer majd ott lehetek, ahol te vagy most…"

Leave a Reply