A fantázia mesterei a XIX-XX. századi olasz irodalomban Collóditól Calvinóig

Oldal tartalma:

Lukácsi Margit - A fantázia mesterei a XIX-XX. századi olasz irodalomban Collóditól Calvinóig

Letöltés A fantázia mesterei a XIX-XX. századi olasz irodalomban Collóditól Calvinóig könyvet pdf, epub és mobi

A fantázia mesterei a XIX-XX. századi olasz irodalomban Collóditól Calvinóig.pdf
A fantázia mesterei a XIX-XX. századi olasz irodalomban Collóditól Calvinóig.epub
A fantázia mesterei a XIX-XX. századi olasz irodalomban Collóditól Calvinóig.mobi

  • L’Harmattan Kiadó
  • Szépirodalom
  • 184 oldal
  • Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
  • ISBN: 9789634140887
  • Cikkszám: 1046124
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A fantázia mesterei a XIX-XX. századi olasz irodalomban Collóditól Calvinóig

Töltse le az ingyenes PDF A fantázia mesterei a XIX-XX. századi olasz irodalomban Collóditól Calvinóig fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A fantázia mesterei a XIX-XX. századi olasz irodalomban Collóditól Calvinóig PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A fantázia mesterei a XIX-XX. századi olasz irodalomban Collóditól Calvinóig (pdf, epub és mobi)

A fantázia mesterei a XIX-XX. századi olasz irodalomban Collóditól Calvinóig leírása

A FANTÁZIA a megismerés egyik lehetséges útja. A bizonyos történeti gyökerekkel, kanonizáltnak tekinthető tematikával, jellegzetes retorikai eljárásokkal rendelkező fantasztikus elbeszélést Todorov alapvető műve, a Bevezetés a fantasztikus irodalomba megjelenése után az olasz irodalomtörténet-írás fokozott érdeklődéssel figyelte. A fantasztikus szó más jelentéssel bír a francia és az olasz irodalmi nyelvhasználatban. A franciában elsősorban a rémisztő hatást keltő elbeszéléseket hívják fantasztikus elbeszélésnek, melyek emocionális olvasói viszonyulást feltételeznek. Az olasz szóhasználatban a fantázia és a fantasztikus terminus egy másféle logika elfogadását feltételezi: a képzelet szabad szárnyalását, az új és új olvasmányélmény kínálta csodát, meglepetést jelenti. A fantáziairodalom nem azonos a természetfölöttiről szóló irodalommal, hanem Italo Calvino szavaival a nyelvi kifejezés és az érzéki tapasztalat közötti különbségről, a képi fantázia megfoghatatlanságáról szól. Az író műve létrehozásakor valójában három világ alkotóelemeiből építkezik: saját képzeletvilága végtelenjét és a megtapasztalható életanyag végtelenjét egyesíti az írás nyelvi lehetőségének végtelenjével. Lukácsi Margit könyve ezt a képzeletbeli univerzumot mutatja be a milánói Scapigliatura irodalmától és Collodi Pinocchiójától kezdve Savinio metafizikus és szürrealisztikus prózáján, Bontempelli mágikus realizmusán, Buzzati fantasztikus tér-idő szemléletén, Landolfi nyelvi fantasztikumán át egészen Calvino kombinatorikus képalkotáson alapuló fantasztikumáig.

LUKÁCSI Margit a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Olasz Tanszékének tanára, italianista, műfordító. Érdeklődési területe a kortárs olasz irodalom fordítása, irodalom és képzőművészet kapcsolata

Leave a Reply