A cigány népesség a társadalmi-gazdasági térszerkezetben E-KÖNYV

Oldal tartalma:

A cigány népesség a társadalmi-gazdasági térszerkezetben E-KÖNYV

Letöltés A cigány népesség a társadalmi-gazdasági térszerkezetben E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

A cigány népesség a társadalmi-gazdasági térszerkezetben E-KÖNYV.pdf
A cigány népesség a társadalmi-gazdasági térszerkezetben E-KÖNYV.epub
A cigány népesség a társadalmi-gazdasági térszerkezetben E-KÖNYV.mobi

  • 305 oldal
  • eISBN: 9786155339257
  • Cikkszám: 1037662
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A cigány népesség a társadalmi-gazdasági térszerkezetben E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF A cigány népesség a társadalmi-gazdasági térszerkezetben E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A cigány népesség a társadalmi-gazdasági térszerkezetben E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A cigány népesség a társadalmi-gazdasági térszerkezetben E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

A cigány népesség a társadalmi-gazdasági térszerkezetben E-KÖNYV leírása

A rendszerváltozás utáni években Magyarország egyik legfontosabb problémakörévé, Európai Uniós csatlakozásunk sarokkövévé vált a hazai cigányság halmozottan hátrányos helyzete. Ennek köszönhetõen a kérdéskör nap mint nap felmerül a nagypolitika, a tudományos kutatás, a média témái között. Társadalmi szervezetek, alapítványok sora jött létre, országszerte megalakultak a cigány kisebbségi önkormányzatok, cigányszövetségek, új oktatási-nevelési projektek születtek. Az elmúlt kormányzati ciklusokban is jelentõs erõfeszítések történtek olyan projektek, pályázati rendszerek, programok kidolgozására és mûködtetésére, amelyek a marginalizálódó cigány csoportok társadalmi integrációját célozták.

A számtalan pozitív kezdeményezés ellenére azonban viszonylag kevés sikerrõl számolhatunk be, a cigány népesség helyzetében igazán markáns és jelentõs változások nem következtek be, a probléma gyökeresen nem enyhült, a romák kérdése néha csak jól hangzó szlogenként tûnik felmerülni. Napjaink történései – kezdve az olaszliszkai esettõl a veszprémi gyilkosságig – s azok visszatükrözõdése a médiában, a közbeszédben, s lassan már a hivatalos beszédben is igazolják ezt a sikertelenséget. A cigány népesség felkarolása, segítése, társadalmi integrációja, a kialakult helyzet komplex kezelése ezért továbbra is az elkövetkezõ évek, évtizedek egyik legfontosabb feladata kell hogy legyen.

A könyv célja, hogy bemutassa a Dél-Dunántúl, azon belül is elsõsorban Baranya megye roma népességének helyzetét az ezredfordulón, rámutatva ezzel a nem csak a Dél-dunántúli régióban, de az országban sokhelyütt feszülõ problémákra is.

A szerzõ a Pécsi Tudományegyetem BTK Neveléstudományi Intézet egyetemi docense, tanszékvezetõ-helyettes, az Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskola egyik témavezetõje. Fõ kutatási területe a cigány népesség társadalmi helyzete, szociológiája, demográfiája, a kisebbségvédelem. Ez az elsõ önálló kötete.

Leave a Reply