A befejezetlen mondat II. rész E-KÖNYV

Oldal tartalma:

A befejezetlen mondat II. rész E-KÖNYV

Letöltés A befejezetlen mondat II. rész E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

A befejezetlen mondat II. rész E-KÖNYV.pdf
A befejezetlen mondat II. rész E-KÖNYV.epub
A befejezetlen mondat II. rész E-KÖNYV.mobi

  • 0 oldal
  • eISBN: 9789633446928
  • Cikkszám: 1049333
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A befejezetlen mondat II. rész E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF A befejezetlen mondat II. rész E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A befejezetlen mondat II. rész E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A befejezetlen mondat II. rész E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

A befejezetlen mondat II. rész E-KÖNYV leírása

„A befejezetlen mondat-ot – emlékezik Déry Tibor – 1933. karácsony estéjén kezdtem el, Bécsben a Café de France-ban, az egyetlen kávéházban, amely aznap nyitva volt. Folytatásán Mallorca szigetén dolgoztam, 1934-ben, aránylag nyugodt körülmények között, egy kamranagyságú kis szobában és a hozzá tartozó tetõteraszon, szigorú vegetáriánus koszton, azaz narancson és feketekávén. Utolsó fejezeteit már polgári viszonyok között írtam, újra idehaza, Pesten.”

Déry Tibor regényóriása nem jelent meg a 30-as években: egyetlen magyar kiadó sem vállalkozott publikálására. Barátai olvashatták csak, köztük Illyés Gyula, aki nyomban lelkesen számolt be róla a Nyugat-ban: „A regény nemcsak a legidõszerûbb társadalmi és lélektani kérdésekrõl nyújt hatalmas kompozíciót, tükre egyúttal egy sereg stílusproblémának is, a regényírás új útjainak… Úgy tudom, három gépelt példány van belõle. Ismerünk mûveket, amelyekbõl évszázadokig csak egy volt.” A befejezetlen mondat csak 1947-ben jelent meg, azóta több kiadásban látott napvilágot, franciára, németre is lefordították, a kritika Déry Tibor egyik fõ mûvének, a modern európai irodalom remekének tekinti. „Déry regényét – írja Lukács György – az emeli világirodalmi színvonalra, hogy rendkívüli ember-, probléma- és helyzetérzékenysége ugyancsak rendkívüli evokatív erõvel párosul.”

Leave a Reply